Visita al Centre Tecnològic de Catalunya EURECAT

Des del Consorci de la Vall del Ges, Orís i Bisaura s’ha organitzat una visita al Centre Tecnològic de Catalunya EURECAT, a la seu de Manresa especialitzada en materials metàl·lics i ceràmics, d’interès pel sector metal·lúrgic. A EURECAT s’investiga la relació entre microestructura i propietats mecàniques dels materials per optimitzar els processos industrials.

A la visita hi han participat 12 responsables tècnics de 7 empreses del sector metal·lúrgic del territori. La visita ha durat dues hores fent un recorregut per les instal·lacions d’EURECAT. Experts de cada àrea han explicat i exposat les línies de recerca i innovació, com la reducció del pes dels materials o els diferents recobriments. S’ha anat passant pels laboratoris i coneixent maquinària diversa per aconseguir resultats òptims per a la millorar de la producció industrial .

Ha estat una visita molt interessant que representants de les empreses han valorat molt positivament. Aquesta acció s’emmarca en el desenvolupament del pla estratègic del sector del metall que es va iniciar el 2019.