Una vintena de persones descobreixen l’arbrat urbà de Torelló

Una vintena de persones van participar aquest dissabte en el passeig-taller per conèixer diversos aspectes de l’arbrat urbà de Torelló, organitzat pel Consorci de la Vall del Ges, Orís i Bisaura, l’Escola d’Arts Plàstiques i l’Ajuntament de Torelló. Durant la ruta, es van explicar tant les característiques com els problemes i els beneficis de més d’una desena d’espècies de l’arbrat viari del municipi.

Conduïda pel tècnic de medi ambient, Pere Rifà, durant la ruta es va parlar d’espècies més conegudes com l’alzina, el xiprer, el plàtan o el bedoll però també d’arbres més rars, com la magnòlia de flor de tulipa, l’auró tridentat o l’auró de freeman.

A més, i arran de les observacions i comentaris dels mateixos participants es van preparar uns cartells que es van col·locar en vuit punts de la ruta. Al final de l’activitat, les persones que van participar en el passeig van rebre com a obsequi diversos fruits que ens donen els arbres de Torelló: avellanes, nous, figues seques i flors de saüc i de til·ler per infusionar. També van rebre un pòster de la fauna nocturna de Torelló, editat fruit de la col·laboració entre el Consorci de la Vall del Ges, Orís i Bisaura i el Zoo de Barcelona.

Et pots descarregar el pòster en una versió imprimible aquí