Una quarantena de participants en l’activitat de neteja fluvial ‘Fem dissabte!” a Torelló

Una quarantena de persones van prendre part, dissabte passat, en l’activitat de neteja de l’entorn del riu ‘Fem dissabte!’, organitzada per l’Ajuntament i el Consorci de la Vall del Ges, Orís i Bisaura conjuntament amb les entitats Escola d’Arts Plàstiques de Torelló, La Vall Verda, Grup de Defensa del Ter i la Plataforma “Volem l’aigua clara, neta i nostra”.

Després que representants del grup La Vall Verda llegissin un manifest, els participants es van dividir en dos grups que van recórrer dues rutes diferents entorn del riu Ter. Una pel camí del canal fins al polígon Matabosch i tornant per la riba esquerra del Ter fins a La Bardissa i darrere de la zona esportiva. L’altra des de Conanglell fins a la Coromina, per la banda dreta del riu, i retornant per Rocaprevera. En total, es van recollir prop de dos metres cúbics de residus, la majoria deixalles de mida petita com llaunes, bosses o ampolles.

El ‘Fem Dissabte!’ va acabar als jardins Vicenç Pujol amb una activitat artística de reflexió amb les deixalles recollides dinamitzada per Alícia Casadesús, de l’Escola d’Arts Plàstiques de Torelló. El taller consistia a decorar amb les deixalles recollides diversos vestits que hi havia col·locats al llarg dels jardins, per evidenciar que d’alguna manera o altra les deixalles formen part de nosaltres. La matinal va finalitzar amb música i vermut per a tots els participants.

L’activitat formava part de la campanya ‘Let’s clean up Europe’, una acció comuna a tot Europa per conscienciar sobre els residus que es llencen de forma incontrolada a la natura i, alhora, promoure accions de sensibilització a través de la recollida d’aquests residus abocats il·legalment als boscos, platges i marges de rius.