Trobades emprenedores

Amb l’objectiu d’afavorir el desenvolupament econòmic del territori a través de l’acompanyament, assessorament i suport en la creació d’empreses, el servei d’emprenedoria del Consorci de la Vall del Ges, Orís i Bisaura, va programar el dilluns 7 de juny una trobada emprenedora entre persones que han emprés fa poc temps i persones amb interès per emprendre, al pati-jardí de l’edifici La Cooperativa.

L’objectiu d’aquestes trobades és promoure l’intercanvi d’experiències i la creació de sinèrgies entre persones emprenedores del territori. Enfortir les habilitats que formen el caràcter emprenedor i fomentar la cooperació i coneixement dels diferents aspectes dels seus negocis. Crear aliances i en definitiva fer xarxa empresarial. Hi van participar cinc persones amb negoci propi que han emprès en els últims anys o, en algun cas, fa pocs mesos i també tres persones en procés d’emprendre.

Es va coincidir en que els temes econòmics i fiscals així com el comercial són els més feixucs. Va queda clar que una bona gestió empresarial és imprescindible. Cal delegar a professionals però cal formar-se i entendre tant els deures com les obligacions empresarials. Així mateix amb l’àrea econòmica, cal saber portar un control pressupostari. Donar-se a conèixer i aconseguir vendre els  productes i/o serveis requereixen també d’estratègies comercials que cal treballar i programar.

En aquest sentit es va remarcar que és important poder fer el que a un li agrada per guanyar-se la vida però sense oblidar totes les altres tasques necessàries que cal duu a terme per tirar endavant un negoci.

La trobada va ser enriquidora. Van conèixer amb més detall projectes propers als seus. Seguiran en contacte i fent xarxa, col·laboraran i interactuaran entre ells.

Alguns dels perfils dels participants s’han publicat a la secció del Setmanari “Mirades emprenedores”. La resta ho aniran fent i així la ciutadania seguirà coneixent experiències de l’emprenedoria en primera persona.