Torna la programació d’activitats de descoberta de la natura del territori al Parc del Castell de Montesquiu

Després d’uns mesos d’inactivitat a causa de la COVID-19, torna la programació cultural i d’activitats de descoberta de la natura i el territori al Parc del Castell de Montesquiu.

El primer cap de setmana d’octubre, coincidint amb la celebració del Dia Europeu dels Parcs i  Setmana de la Natura 2020, iniciem les activitats de descoberta de la natura i el territori de la tardor,  després d’una primavera sense programació a causa de la COVID-19.

El dia 3 comencem amb un bany de bosc a Vidrà, al bosc terapèutic de les Torrenteres. Reconnectem amb la natura experimentant el bosc a través dels sentits, amb l’acompanyament de la guia de banys de bosc Berta Vilageliu.

Seguirem el dissabte 17 amb una sortida guiada a la natura; anirem a les Escletxes de l’Euga, unes boniques i interessants formacions rocoses que dibuixen profundes esquerdes al mig d’una fageda imponent al terme de Vidrà. Ens acompanyarà l’Alba Rovira, guia de muntanya.

El dia 24 ens retrobarem al parc amb les àvies remeieres de l’Associació Pedra Tosca, que en aquesta ocasió ens proposen recuperar la fabricació de sabons i detergents casolans que durant segles va ser una tasca casolana feta per les àvies de la casa.

Diumenge 25 tindrem una cita als jardins del castell amb la ja tradicional matinal Viu el Parc en la seva 25a edició. Un matí de jocs, tallers, música i espectacle als jardins i 21è Ral·li Fotogràfic del Castell de Montesquiu.

Seguirem amb dues jornades a la recerca dels tan apreciats bolets amb la col.laboració del Consorci del Ter. Els dissabtes 31 d’octubre i 14 de novembre farem dues sortides de camp on explicarem la biologia i el reconeixement dels bolets, aprendrem els aspectes més importants que ha de conèixer un bon boletaire i el perquè de la gran repercussió social d’aquesta activitat, de la mà de Jordi Baucells, biòleg, enginyer tècnic agrícola i naturalista.

Tancant el cicle d’activitats de descoberta de la natura, els dies 7 i 8 de novembre proposem un any més un curs flash d’ornitologia organitzat conjuntament amb l’ICO (Institut Català d’Ornitologia). Presentem un tastet d’ornitologia amb dues sortides pràctiques i una sessió teòrica, ideal per descobrir el món de l’observació d’ocells. Un curs impartit per Oriol Clarabuch.

PROGRAMA D’ACTIVITATS DE TARDOR 2020

INFORMACIÓ I INSCRIPCIONS