S’inicia el curs: “Gestió de l’empresa forestal” del Centre de Formació Forestal Especialitzada (CFFE)

El Centre de Formació Forestal Especialitzada (CFFE) del Consorci de la Vall del Ges, Orís i Bisaura amb el suport de la Diputació de Barcelona ha iniciat el curs “Gestió de l’empresa forestal”. El curs donarà eines a la petita empresa forestal per a una gestió més eficient del negoci i facilitar la presa de decisions. L’objectiu és que les empreses siguin competitives portant a terme treballs forestals de qualitat i en condicions de seguretat, que disposin dels coneixements necessaris per a poder gestionar el seu negoci i poder assegurar la seva viabilitat, més enllà dels coneixements tècnics propis de la professió.

La formació té una durada de 45 hores repartides en 10 sessions una tarda a la setmana, d’octubre a desembre. S’estructura en 6 mòduls que van des d’aspectes legals, tràmits i obligacions, passant per càlcul de costos i anàlisis econòmics i logística de producció fins a eines informàtiques o seguretat i salut i riscos laborals.

La formació es porta a terme a l’aula informàtica de l’edifici La Cooperativa de Torelló. És per tant un curs teòric-pràctic que donarà eines i coneixements pràctics per gestionar correctament una petita empresa forestal. Així mateix el curs es complertarà amb sessions d’assessorament personalitzat en el mòdul que es prefereixi.

El perfil de les persones inscrites és majoritàriament autònomes però també treballadors del sector contractats i propietaris de finques forestals.