Segona edició de la Fira TocaFusta el 19 i 20 de desembre a Torelló

Per segon any consecutiu, l’Ajuntament de Torelló organitza la Fira TocaFusta, Fira del Joc i la Joguina de fusta, que tindrà lloc el cap de setmana del 19 i 20 de desembre. Al llarg dels dos dies, les places del centre de Torelló seran escenari d’activitats diverses com ara jocs gegants, tallers, ludoteca, espectacles itinerants i una Fira de joguines de fusta.

El regidor de Cultura, Xevi Lozano, explica que l’Ajuntament no volia renunciar a organitzar “activitats per a la mainada en dates properes a Nadal”. D’aquesta voluntat n’ha sorgit una Fira TocaFusta, que viurà una segona edició marcada inevitablement per la pandèmia. En aquest sentit, les activitats es faran amb totes les mesures de seguretat; per això els espais estaran perimetrats i caldrà inscripció prèvia per a participar, en grups de convivència, en les diverses activitats (les inscripcions a l’enllaç tocafusta.torello.cat).

Entre les activitats, destaquen els jocs gegants, el taller de construcció d’una joguina de fusta, a la plaça Nova; la ludoteca amb jocs de fusta de la Vall del Ges, el taller de fusteria creativa o l’actuació dels alumnes de l’Escola de Música, a la plaça Vella; els jocs de fusta creatius i participatius dels alumnes de Re-Crea i la demostració de torneria a les places de la Vila i Coll i Dorca; o la campanya solidària de recollida de joguines a la plaça de la Rectoria. A banda, les xarangues itinerants amenitzaran la fira.

A banda de l’aspecte més lúdic i cultural, la Fira TocaFusta també ve acompanyada d’algunes accions comercials. Així, la regidora de Promoció Econòmica, Mercè Faja, posa l’accent en el fet que la Fira de la Joguina de Fusta, amb venda i exposició, “duplica el nombre de parades”. L’espai, delimitat a la plaça Nova, estarà obert dissabte i diumenge de 10.30 a 13.30 h i de 16 a 19 h.

Com a complement cultural del TocaFusta, el Teatre Cirvianum presenta l’espectacle de titelles per a adults ‘Espejismo’ de la companyia Espejo Negro, divendres a les 8 del vespre; i al Museu de la Torneria es podran veure, dissabte i diumenge, les funcions del muntatge ‘Torneriejant’.

L’alcalde Marçal Ortuño creu que la Fira TocaFusta “és un projecte que té molt recorregut, que suma identitat”. Malgrat les circumstàncies adverses d’aquest any, “si volem Torelló actiu, viu i dinàmic, hem d’apostar per aquest model”.

Programa aquí