Quinze sortides de marxa nòrdica per conèixer millor el territori

El Consorci de la Vall del Ges, Orís i BIsaura ha programat aquest any, entre març i novembre, un total de quinze sortides de marxa nòrdica en el marc del programa de Passejades guiades 2022 de la Xarxa de Parcs Naturals de la Diputació de Barcelona. L’objectiu dels itineraris és donar a conèixer racons singulars de l’espai d’interès natural serres de Milany-Santa Magdalena i Puigsacalm-Bellmunt.

Les rutes passen pels municipis de Montesquiu, Sant Quirze de Besora, Santa Maria de Besora, Sora, Vidrà, Sant Vicenç de Torelló, Orís i Torelló. En totes aquelles rutes que ho permeten, es practica la marxa nòrdica, una activitat esportiva aeròbica, saludable i apta per a tots els públics, independentment de l’edat i la forma física. Consisteix a caminar amb l’ajuda de bastons similars als utilitzats en l’esquí.

Així, aquest 2022 les rutes porten a ermites, esglésies i santuaris, com Sant Moí, els Munts, Santa Margarida de Cabagès i Bellmunt, a castells, com el de Boixader, el de Torelló i el de Besora, i a indrets singulars com les baumes del Teixidor o les Esquerdes de l’Euga. No hi falten algunes muntanyes, com Puig Cubell, fagedes frondoses i rieres, com la del Toll.

Totes les sortides es fan els diumenges al matí. La distància dels itineraris varia entre 8 i 13 quilòmetres, i tenen una durada de 3 a 4 hores. Aquest programa és gestionat pel Consorci de la Vall del Ges, Orís i Bisaura en el marc del conveni de cooperació i col·laboració entre la Diputació de Barcelona, el Consorci i l’Ajuntament de Montesquiu relatiu a les tasques d’informació de l’equipament cultural i del Centre de Recursos del Castell de Montesquiu.

Podeu consultrar les rutes en aquesta web, a l’agenda de Passejades guiades, descarregar el llibret en pdf i inscriure-us en aquesta altra pàgina.