Nou cobert al Centre de Formació Forestal Especialitzada de la Solana, al Parc del Castell de Montesquiu

El Centre de Formació Forestal Especialitzada (CFFE) situat al parc del Castell de Montesquiu, és una iniciativa del Consorci de la Vall del Ges, Orís i Bisaura, la Federació ADF d’Osona i l’Associació de Propietaris Forestals Serra de Bellmunt que treballa per millorar la formació dels professionals del sector forestal aportant qualifiació, experiencia, adquisició de tècniques i metodologies de treball, hàbits d’higiene i seguretat laboral.

En aquesta línia, per tal de millorar l’oferta formativa i els espais de formació, aquest mes de desembre s’ha donat per enllestit un nou cobert al CFFE, un espai polivalent que ofereix quelcom molt reivindicat des de feia temps, un espai cobert on realitzar alguns dels cursos de l’escola.

Al ser un centre on els cursos son essencialment pràctics i a l’exterior, en moltes ocasions imprevistos meteorològics havien obligat a anular cursos o sessions per causa del mal temps. Aquest cobert, finançat per la Diputació de Barcelona, ofereix un espai ampli i cobert on realitzar algunes de les tasques pràctiques que requereix l’aprenentatge del sector forestal, i representa un espai de formació addicional per a un centre que ha fet del bosc la seva principal aula.

El cobert es situa en una feixa inferior a la cota principal de la masia La Solana, i per tant, no amaga la vista de la façana principal de l’edifici, que té una catalogació de Bé Cultural d’Interès Local. El nou cobert ocupa una superfície de 85 m2 i de està construït amb fusta laminada de pi i coberta de teula àrab, seguint la normativa del Pla Especial del Castell de Montesquiu.

Enllaç a Centre de Formació Forestal Especialitzada (CFFE) aquí