MÚSICA A LA CABANYA | NOTES DE TARDOR

Torna el cicle de concerts de tardor al Parc del Castell de Montesquiu i al territori del Bisaura. Aquest cicle recull diferents propostes que tenen com a ingredient comú la música, la poesia i el territori. El cicle notes a la cabanya agafa el nom Música a la Cabanya | notes de tardor, per donar continuïtat al cicle de concerts de primavera Música a la Gespa. Les dues propostes ofereixen concerts de petit format en diferents escenaris en funció de l’estació de l’any.

El cicle es va iniciar el dissabte 3 de setembre amb el tradicional aplec de Sant Moí. Tot i els canvis d’ubicació degut a la meteorologia, el Grup Trill ens va oferir un bonic concert en un entorn privilegiat a Santa Maria de Besora amb la seva música tradicional dels Països Catalans. Aquest acte estava emmarcat dins el programa Viu el Parc de la Xarxa de Parcs Naturals i forma part dels actes programats per la Festa Major de Santa Maria de Besora.

El diumenge 18 de setembre a les 12 h als jardins del castell continua el cicle amb Ferran Palau i Itzipa l’espai dels jardins, davant la Cabanya del castell. Palau ens presenta JOIA, projecte nascut en plena pandèmia un retorn als orígens en què ens mostra el seu interior més íntim i acústic. El precedirà el jove conjunt Itzipa, un projecte musical emergent que es mou per l’arrel tradicional. Aquest concert forma part del cicle Parcs en Concert, un cicle de concerts en espais naturals i patrimonials inclòs en el programa Viu el Parc.

Seguirem dissabte 1 d’octubre a les 19 h amb David Castillo i Xarim Aristé oferint-nos els Himnes de Fata Morgana dins la Cabanya del castell. Es tracta d’un recital a duet ple de vitalisme i una mirada creativa sobre el desastre. Un diàleg en què guitarres i veus estableixen complicitats amb el públic. El fruit d’una col·laboració després d’anys d’afinitats i una reivindicació de la soledat creativa. Aquest espectacle forma part del programa Poesia als Parcs. Lletres i Paisatges.

Tanca el cicle, el dissabte 15 d’octubre al vespre a la Cabanya del castell, la proposta de l’Orchestra Fireluche. Podrem gaudir del disc Segona florada, una proposta de l’Orchestra Fireluche i Pau Riba on les noves flors melòdiques es combinen ara amb noves veus fent reviure un espectacle on gaudir de les noves cançons d’un dels nostres més grans poetes.

Tots els espectacles tenen un aforament limitat i cal reservar entrades, la informació de cada espectacle la trobareu a la web www.territori.gesbisaura.cat.