Mirades emprenedres VIII

Míriam Serrat Barcons. La Logopedia. C/ Collsacabra, 61 Torelló
www.lalogopedia.cat  Instagram: lalogopedia

La Míriam va estudiar el Grau de Logopèdia a la Universitat Autònoma de Barcelona en la promoció 2009-2013. En acabar el grau, una professora de la universitat li va oferir treballar com a logopeda en el seu centre privat de Vic (CPL Santa Eulàlia-Vic), on va incorporar-se aquell mateix setembre i va estar-hi treballant fins l’estiu passat. Als matins i migdies era logopeda itinerant anant a diferents escoles d’Osona i  el Lluçanès i a les tardes treballava en el despatx de Vic. 

Comenta que sempre havia somiat tenir el seu centre de logopèdia. Quan el 2018 va ser mare, es va replantejar el futur professional i va pensar que podria ser un bon moment per complir el seu somni. Després de donar-hi voltes durant tot el curs i plantejant-se com hauria de ser el projecte, el setembre del 2019 va obrir La Logopèdia. 

A La Logopèdia s’atenen dificultats en el llenguatge oral. Des d’infants que presenten un retard d’adquisició o que presenten dificultats en alguns components del llenguatge, fins a adults que han patit un ictus que els ha causat una afàsia en la parla. En el llenguatge escrit, per dificultats en la lectura, en l’escriptura o el grafisme. En les funcions orofacials, per dificultats en la masticació, la deglució o la respiració; en la veu, per cansament vocal, mal ús de la veu, disfonies…; i en el quequeig. 

L’objectiu de La Logopèdia és realitzar avaluacions per detectar les dificultats específiques de cada cas, realitzar una intervenció ajustada a aquestes i disminuir l’impacte que poden causar a la comunicació, a l’autoestima i als aprenentatges.  

Moltes de les dificultats de l’àmbit de la logopèdia, pel que fa als infants, poden repercutir en els aprenentatges escolars, per aquest motiu la logopèdia està molt relacionada amb l’escola i es realitza un treball coordinat. 

A la Míriam li feia respecte ser emprenedora, tirar endavant un projecte des de zero i no saber com seria rebuda, però la il·lusió va poder amb totes les pors. Tot i ser un inici difícil ja de per si, encara li ha sigut més difícil amb la situació actual del coronavirus. Ha hagut de buscar alternatives a les intervencions presencials, com han sigut les sessions en línia, per poder seguir oferint el servei. Malgrat la situació, està molt contenta d’haver tirat endavant el projecte i amb moltes ganes de fer-lo créixer.  

Publicat al Setmanari Torelló el 10 de setembre 2020