Mirades emprenedores IX

Francesc Romero. El Trast, Escola de guitarra. C/ Capsavila, 10 de Torelló. escolaeltrast@gmail.com

En Francesc Romero fa més de vint anys que toca la guitarra. S’ha anat formant de mica en mica amb diferents professors de reconegut prestigi i amb diversos cursos, classes magistrals i seminaris, a banda de treure’s el títol de grau superior en Interpretació al Conservatori del Liceu de Barcelona.

Va compaginar els estudis amb algunes classes particulars de guitarra i amb feines que no l’acabaven d’omplir. Al finalitzar els estudis superiors i no tenir resposta d’escoles de la comarca per fer de professor de música, finalment es va decidir a obrir el seu propi negoci. El gener del 2020 obre a Torelló “El Trast” escola de guitarra. El nom de l’escola fa referència a les tires de metall que hi ha incrustades al diapasó de la guitarra. Al prémer una corda en un trast, es produeix una nota musical.

El Trast ofereix classes de guitarra de diferents nivells i estils, tant individuals com col·lectives en grups reduïts. Es poden fer per a nens a partir dels sis o set anys, tot i que en Francesc aconsella iniciar-se en l’instrument a partir dels vuit anys, i per a adults de qualsevol edat.

La crisi del covid-19 el va atrapar tot just començant el negoci. Va tancar l’escola i va conservar alguns alumnes fent classes en línia.

Inicia ara un nou curs presencial seguint totes les mesures sanitàries que l’obliguen a fer grups d’alumnes més reduïts dels que tenia previstos en un inici. Tot i això confia que l’escola funcioni i té la il·lusió que en uns anys algun dels seus alumnes triomfi i sigui un guitarrista reconegut.

Com a emprenedor el que més li agrada és dedicar-se a la seva passió, la guitarra, la música. Ensenyar li aporta molt, ja que a més de la satisfacció que els seus alumnes aprenguin i es vagin formant, també aprèn coses amb ells. El fet de poder prendre les pròpies decisions i no haver de justificar la feina a ningú li dona la llibertat de treballar al seu aire. El que menys li agrada com a emprenedor és el temps que ha de dedicar a organitzar i administrar el seu negoci. Però és conscient que és el seu projecte i que cal dedicar-hi les hores que faci falta perquè tot rutlli bé.

Espera que aviat s’acabi aquesta crisi sanitària i que l’escola pugui créixer en alumnes i activitats.

Publicat al Setmanari de Torelló el 16 d’octubre de 2020