Mirades emprenedores XXIII

Us presentem emprenedors i emprenedores del territori, els seus èxits, els seus dubtes i en definitiva el seu treball. Aquest espai ens permetrà veure l’emprenedoria amb exemples reals.

Meritxell Jolis. Harmonie Estètica. C/ Amalric, 52 de Manlleu

La Meri Jolis és de Sant Vicenç de Torelló. Després d’acabar el baxillerat va decidir estudiar un cicle de grau superior d’estètica integral i benestar. L’interès li surgeix arrel d’una amiga que feia teràpies i massatges. Els dos anys de formació li van agradar molt i també li van donar una visió general de teràpies, tècniques i diverses sortides professionals. El segon any ja combinava els estudis i el treball en un gimnàs fent massatges, depilacions, fent d’esteticista. Ja tenia clar que volia treballar per ella, crear el seu propi negoci, però necessitava capital per invertir. Així doncs, durant uns anys va alternar feina d’esteticient i feines en d’altres sectors per anar estalviant. Es queda durant gairebé dos anys en una estètica on aprén noves tècniques, agafa experiència i comença a fidelitzar clients. Va definint les línies en les que s’especialitzarà, tractament de l’acnés, antiedat, taques a la pell… Amb els estalvis es compra material i prova diferents locals on paga un tant per cent de cada servei però no li surt a compte. Finalment troba a Manlleu una perruqueria que té un local al costat, buit, i li lloguen. Actualmetn doncs té clients de la perruqueria, nous per ella i també clients que ha anat fent en els últims anys que també són clients susceptibles d’anar a la perruqueria, ambdós negocis sumen i es retroalimenten. Està contenta però li costa consolidar el negoci, normal amb tant poc temps de creació de l’empresa. Per això, puntualment, els caps de setmana, també treballa en un balneari. Fet que li permet diversificar, li agraden les tècniques de relaxació, de massatges i envoltures varies. Li ha costat trobar un lloc amb unes condicions econòmiques adequades i encara viu amb incertesa el final de mes, però està contenta de com va funcionant el negoci. Té clar que el que més li agrada de ser emprenedora és decidir el seu horari, la llibertat per pendre decisions i treballar al seu ritme. La gestió de l’empresa fiscalment i econòmicament ho externalitza a una gestoria de confiança. Sap que ha d’invertir en publicitat, en xarxes, per anar créixent. És jove i com a emprenedora opta a una ajuda econòmica de la Generalitat que li permetrà consolidar el seu negoci.

Des del servei d’emprenedoria del Consorci l’han assessorat i acompanyat i ho continuen fent. Hi segueix en contacte i va participar en una xerrada sobre emprenedoria en un institut. És decidida, sap el que vol i ho persegueix amb insistència i persevarança com a bona emprenedora que és.

Publicat al Setmanari Torelló el 20 de maig de 2022