Mirades emprenedores XXI

Us presentem emprenedors i emprenedores del territori, els seus èxits, els seus dubtes i en definitiva el seu treball. Aquest espai ens permetrà veure l’emprenedoria amb exemples reals.

Pau Vila Quintana NOXFERA STD.
En Pau és de Torelló. Va començar a treballar com a tècnic i dissenyador d’il·luminació per a espectacles en viu compaginant-ho amb els estudis de Luminotècnia a l’ESTAE (Escola Superior de Tècnics de les Arts de l’Espectacle, de l’Institut del Teatre).
En acabar els estudis es va donar d’alta com a autònom, amb molts projectes oberts i bons plans de futur que van quedar interromputs per la pandèmia i el tancament de l’activitat cultural.

Durant el confinament, i amb la major part de l’activitat aturada, juntament amb el també torellonenc Marc Tienda van idear i engegar Nordinal Tèxtil, una marca de roba sostenible amb proveïdors de proximitat que tenia com a objectiu visibilitzar petits dissenyadors que no tenen espai en grans marques. Amb el retorn de l’activitat cultural, van decidir deixar la marca aparcada per poder-hi dedicar l’energia que necessita més endavant.
Precisament, amb la represa de l’activitat, en Pau va posar en marxa NOXFERA STD, juntament amb l’il·luminador Isidro Ortiz de Zárate, amb qui ja compartia projectes. NOXFERA STD. és un estudi de creació, disseny i programació d’il·luminació, a més de gestió tècnica d’espectacles i gires, en què els dos il·luminadors comparteixen i materialitzen projectes, per aportar sempre dos punts de vista creatius i complementar-se. A més, aquesta estructura de funcionament permet compaginar les feines de disseny i oficina de producció tècnica amb les gires i espectacles.

De moment, l’estudi s’està consolidant i agafant forma amb només els dos dissenyadors, tot i que no descarten treballar amb col·laboradors o perfils associats en nous projectes, per crear sinergies i poder oferir sempre bons resultats als clients. Actualment, l’estudi està treballant en projectes teatrals, en espectacles de gran format i en gires musicals. Alguns dels clients amb els quals treballen habitualment són La Fura dels Baus, Oques Grasses, Judit Nedderman o Projecte Ingenu entre molts d’altres. Tenen, per tant, bones expectatives de futur i de creixement professional i econòmic.

Com a emprenedor, en Pau té clar que cal dedicar moltes hores als diferents aspectes del seu negoci. I que també necessita envoltar-se de bons professionals que l’assessorin en els aspectes que menys coneix, com és el fiscal, el control de costos i els càlculs econòmics o, també, laborals, a l’hora de contractar persones. Però es dedica a allò que li agrada i per al que s’ha format, requisit imprescindible per una persona emprenedora.

Publicat al Setmanari Torelló el 26 de novembre de 2021