Mirades emprenedores XX

Us presentem emprenedors i emprenedores del territori, els seus èxits, els seus dubtes i en definitiva el seu treball. Aquest espai ens permetrà veure l’emprenedoria amb exemples reals.

IRMA PUJOL I MARTA FRIGOLA. UNIÓN CANINA. C/ Sant Bartomeu, 31 de Torelló
Instagram:  @unioncanina.labotiga      @info.unioncanina            

L’Irma és de Torelló. Va formar-se i treballar com a auxiliar veterinària i, ben aviat, va veure que el que li apassionava era el tracte directe amb els gossos. Per això, va especialitzar-se en ensinistrament i educació canina en una de les escoles més reconegudes de l’estat. Per a sortir dels tradicionals mètodes de càstig, que no comparteix, també segueix formant-se, constantment, en noves metodologies amables que es basen en el treball respectuós amb l’animal i l’educació en positiu. Fa aproximadament un any, va crear Unión Canina. Omplia les hores amb diversos clients, amb ensinistraments individuals i també grupals. Després d’uns mesos, va  ampliar el negoci amb una botiga física. La raó és que el material que aconsellava comprar no era fàcil de trobar. Els seus clients tornaven amb productes no adequats i diferents dels que ella els indicava. Va anar investigant proveïdors, avaluant i testant el material  ideal i es va decidir a obrir una botiga amb productes que comprenen  des de l’estimulació mental i sensorial del gos fins a material per a l’ensinistrament i l’educació canina.

Va llogar el local al carrer Sant Bartomeu i va obrir el dia de Sant Jordi, el 23 d’abril d’aquest any 2021. Assessorada des del Servei d’Emprenedoria del Consorci de la Vall del Ges, Orís i Bisaura ha estat molt activa a les xarxes socials promovent tant la botiga com els serveis que ofereix.

Com a emprenedora té el suport de la seva companya, la Marta. Entre les dues van adequar el local per a convertir-lo en la botiga que és actualment, diferenciant espais per a productes i per a atendre els clients.  Això els permet tenir la primera impressió i decidir quines necessitats o problemes cal resoldre.   Es reparteixen les tasques administratives, comercials i publicitàries que es requereixen per fer funcionar el negoci. Han fet formacions en aquests camps per engegar amb èxit la botiga i per ara estan donant-se a conèixer oferint xerrades, activitats i formacions sempre, clar, relacionades amb el món caní.

Unión Canina és un exemple d’emprenedoria d’oportunitat. Ofereix productes i material per a gossos importats d’arreu del món  que no es trobaven al territori. Complementa una activitat econòmica, l’ensinistrament i l’educació canina, amb una activitat comercial, la botiga, per a proveir els clients de tots els productes i materials necessaris per a desenvolupar correctament els seus mètodes no tradicionals. És l’amor als gossos, la seva passió, el que les ha portat fins aquí.