Mirades emprenedores XVII

Us presentem emprenedors i emprenedores del territori, els seus èxits, els seus dubtes i en definitiva el seu treball. Aquest espai ens permetrà veure l’emprenedoria amb exemples reals.

Maite Valderas. www.maitevalderas.com    Instagram @maitevalderas

La Maite Valderas viu a Torelló.  És llicenciada en física, doctora en enginyeria biomèdica i instructora de meditació Mindfulness. S’ha especialitzat en la neurociència del cor i de les emocions, i aplica els seus coneixements científics per transmetre a les seves classes de meditació com crear en el nostre interior sentiments benestar com la bondat, la pau, l’amor, la compassió, la gratitud i el perdó. Què hi ha millor que això per a guanyar-li la batalla a l’estrès?

El seu interès per la ciència i la consciència ha estat dins seu des de petita. Va tenir la gran sort d’entrar a formar part d’un excel·lent grup de recerca a la Universitat de Saragossa en col·laboració amb la Universitat Politècnica de Catalunya, on va realitzar la seva tesi doctoral en enginyeria biomèdica. Durant les seves investigacions, va aprofundir en la resposta de sistema nerviós autònom sota estímuls emocionals com l’alegria, la por, la tristesa, la ira i la relaxació.

Li va apassionar tant la idea de divulgar els resultats de la seva tesi com a benefici per a sentir-nos millor per dins i per fora que així va sorgir la il·lusió d’ajuntar les seves dues passions, la ciència (la física i l’enginyeria biomèdica) i l’espiritualitat (a través de la meditació). Així va ser com va néixer la seva escola de meditació en línia www.maitevalderas.com, un espai on posa la seva ànima, li fascina i l’omple de vida.

Sempre està al dia de totes les novetats científiques sobre els beneficis de la meditació Mindfulness i com seguir un estil de vida més conscient i natural. A més, tot el que ensenya a les seves classes per aprendre a relaxar la ment i gestionar les emocions ho ha pogut comprovar en primera persona. És a dir, ella mateixa ha experimentat els beneficis de reduir el seu estrès i relaxar la seva ment perquè la seva vida funcioni bé. Per tant, la Maite coneix molt bé les dificultats que les persones es troben quan volen començar el camí de la meditació. Com a emprenedora li agrada poder treballar compartint la seva passió i divulgant la pràctica de la meditació per ajudar a les persones a relaxar la ment i reduir l’estrès perquè una ment relaxada sempre serà més creativa, productiva i feliç.

Publicat al Setmanari Torelló el 25 de juny de 2021