Mirades emprenedores XV

Us presentem emprenedors i emprenedores del territori, els seus èxits, els seus dubtes i en definitiva el seu treball. Aquest espai ens permetrà veure l’emprenedoria amb exemples reals.

Blanca Arcarons. Sant Vicenç de Torelló
Assessoria Blanca            blanca.arcarons@gmail.com       T. 676193675
Fet a mà by Blanca”         Instagram      @fetamabyblanca

La Blanca Arcarons és de Sant Vicenç de Torelló. Es va formar en administració i finances. Després de més de vint anys treballant en diverses assessories i consultories va decidir emprendre el seu propi negoci, Assessoria Blanca. Diverses circumstàncies la van portar a l’oportunitat de capitalitzar l’atur per engegar el seu projecte.

Té clar el que vol, oferir un servei molt personalitzat per cada client, tant per a empreses com per a particulars. Es planteja muntar el despatx al propi habitatge on viu amb el seu marit i aprofitant que els seus dos fills s’han independitzat. Vol treballar al seu poble i municipis del voltant. La confiança dels clients l’ha convençut, ja que varis d’ells, li han assegurat que la seguiran allà on vagi a treballar. La Blanca considera que la confiança en el seu sector és clau i un assessorament personalitzat és bàsic a l’hora de prendre decisions importants. Una bona consultoria passa per conèixer molt bé l’entramat fiscal i econòmic perquè una empresa funcioni bé. Ella té tota la formació i experiència necessàries. Vol un negoci proper, treballa des de casa però també es trasllada a les empreses o domicilis dels seus clients.

Mentre estava creant el negoci li va sorgir una feina, un contracte temporal en una gestoria. Va decidir agafar-la. El cas és que van passant els mesos i el contracte temporal s’allarga. La Blanca decideix combinar les dues feines. Actualment treballa per compte aliè tres dies a la setmana, i com a autònoma atenent als seus propis clients els dijous i els divendres al domicili particular. Està en tràmits per obrir un local a peu de carrer a Sant Vicenç de Torelló i en un futur proper treballar únicament al seu negoci.

Ofereix serveis de comptabilitat per autònoms i Pimes, fiscalitat, liquidació d’impostos a l’Agència Tributària Catalana, contractes de préstecs personals, ajuda amb tràmits d’herències, ajudes i subvencions. Vol clients propers i oferir un servei que actualment no existeix al poble, donant així més vida comercial al municipi.

La Blanca és coneguda per les seves habilitats artístiques. És una afició que ha desenvolupat també com a negoci. Fa bijuteria i complements a mà. Accepta encàrrecs i també ha assistit a alguna fira d’artesania.

És doncs una dona emprenedora i polifacètica. Ha convertit els seus coneixements i les seves habilitats en negocis.

Publicat al Setmanari Torelló el 23 d’abril de 2021