Mirades emprenedores XIX

Us presentem emprenedors i emprenedores del territori, els seus èxits, els seus dubtes i en definitiva el seu treball. Aquest espai ens permetrà veure l’emprenedoria amb exemples reals.

Berta Dot. Cafè La Brisa. Plaça Nova, 8 de Torelló Instagram:  @cafelabrisa

La Berta va obrir el Cafè La Brisa ara fa un any. El confinament li va servir per inspirar-se i formar-se en diferents aspectes relacionats amb l’emprenedoria i la gestió d’empreses. Aleshores va néixer la idea de la Brisa, un cafè-bar on trobar bons productes i sentir-t’hi com a casa.

Amb la voluntat de crear comunitat  desenvoluparà properament activitats puntuals com ara tardes de jocs de taula, tallers, concerts acústics, exposicions artístiques, xerrades, intercanvis, teatre de petit format, micro obert, etc. En definitiva, la Brisa és “un espai amb caliu, on poder compartir moments”.

La Berta venia d’una època de molts dubtes i de sentir-se poc realitzada i identificada amb el que feia a nivell professional i va decidir deixar la feina i tornar a viure a la Vall del Ges. En aquell moment va coincidir amb TLN Mobilicat, un programa de mobilitat internacional que li va permetre passar tres mesos a Copenhagen. Prendre la decisió de deixar una feina fixa, i viure i treballar en un altre país la va obligar a sortir de la seva zona de confort i la va enriquir i inspirar en molts sentits.

Des de sempre ha tingut un esperit emprenedor i feia temps que tenia diferents idees de negoci. La seva intenció, al tornar, era trobar una feina temporal que li permetés madurar-les, treballar en el pla d’empresa i emprendre de forma progressiva, amb calma. Però llavors va arribar la pandèmia i tot es va accelerar. Després de visitar un local que tenia en ment, però que va acabar descartant, es va replantejar agafar el traspàs del local de la plaça Nova. Feia uns mesos hi havia anat a demanar feina, i compartint les seves idees, li havien ofert mig en broma el traspàs. La crisi sanitària va fer que la persona que gestionava el local s’ho plantegés seriosament, i que la Brisa succeís el seu negoci també li agradava.

El camí no ha estat fàcil. Els tancaments i restriccions han estat constants però la Berta ha tirat endavant el negoci. S’ha reinventat, pensat productes i serveis, com els “esmorzars per regalar”. Ha estat molt activa a les xarxes on ha fet comunitat mostrant els seus productes de qualitat, i també els valors afegits de compromís social i sostenibilitat. S’ha inventat campanyes publicitàries, ha participat en tots els esdeveniments i campanyes comercials que ha pogut del poble guanyant inclús un premi al millor aparador, concurs organitzat pel Festival de Cinema de Muntanya.

La constància, la creativitat, l’esforç, la il·lusió l’han fet mirar sempre endavant, perseguir el seu somni i amb tots els entrebancs La Brisa és una realitat. La felicitem en aquest primer aniversari. Per molts anys!

Publicat al Setmanari Torelló el 24 de setembre de 2021