Mirades emprenedores XIV

Marc Reig. SI2 Informàtica. C/ Manlleu, 117 Torelló. www.si2informatica.com

En Marc Reig és de Torelló. SI2 Informàtica, la seva botiga, és un exemple d’emprenedoria com a oportunitat. En Marc es va convertir en emprenedor després d’anys d’acumular coneixement i experiència. Les circumstàncies el van portar a regentar el seu propi negoci.

En Marc es va posar a treballar a l’empresa familiar dedicada a la torneria. Al cap d’uns anys però va canviar de feina i va anar treballar a una botiga d’informàtica. L’interès per aquest sector ja el tenia feia temps. El fet de conèixer-lo des de dins el va motivar tant, que mentre treballava es va posar a estudiar a distància Microsistemes informàtics i Xarxes. Va ajuntar així coneixements tècnics a través d’estudis específics i experiència directe del negoci informàtic.

Després de vuit anys van tancar la botiga. En Marc no va tenir temps de buscar feina. Un amic li va proposar anar a treballar a un nou comerç també dedicat a la informàtica. Es coneixien de feia temps i el volia a ell perquè amb els anys havia demostrat la seva vàlua i coneixement del sector. Aquest comerç era SI2 Informàtica. Ell el portava tot sol ja que l’amic treballava en una altre empresa. Així van passar sis anys fins que l’amic li va proposar traspassar-li la botiga. En Marc  tenia l’opció d’emprendre o quedar-se a l’atur ja que sinó es tancaria el negoci. Va acceptar el traspàs. Tenia tots els coneixements, havia d’afegir més responsabilitat i risc però ho va tenir clar. Explica que durant els primers sis mesos sí que va sentir una mica de vertigen, però poc a poc va anar adequant la manera de portar la botiga com ell volia. Va anar prenent les seves pròpies decisions sense haver de passar comptes a ningú.

Durant els mesos més durs de la crisis per Covid-19 va tenir oberta la botiga,  el seu sector es va considerar activitat essencial. Es va trobar amb problemes per servir productes, com webcam per fer teletreball o tinta d’impressora, als seus clients ja que el material no li arribava com usualment.

Actualment està content, el negoci funciona i es dedica al que li agrada. Ofereix venda, manteniment i reparacions d’equips informàtics i també de telèfons mòbils. Allotjament web. Instal·lació i manteniment de Xarxes i és distribuïdor oficial de fibra òptica d’Adamo. Cada any té alumnes del sector en pràctiques que forma i també l’ajuden al dia a dia a la botiga.

En un futur té plans per seguir creixent, sobretot en telefonia. Treballa moltes hores i per això espera aviat contractar una persona.

Una empresa es considera consolidada a partir dels tres anys. SI2 Informàtica és el negoci d’en Marc Reig des de fa tres anys i podem afirmar amb seguretat  que és un projecte del tot consolidat.

Publicat al Setmanari Torelló el 12 de març de 2021