Mirades emprenedores XIII

Sole Giménez Pavo. La Xispa. Bar-Rostisseria. C/ Voltregà, 15 de Torelló

Instagram: @laxispa20                                      Facebook laxispa

Sole Giménez és de Torelló on ha obert fa pocs mesos, La Xispa, un bar-rostisseria. La seva experiència de més de vint anys a la restauració l’han portat a obrir el seu propi negoci.

Va començar de molt jove com a cambrera. Més tard per una suplència va treballar a la cuina i ja s’hi va quedar. L’apassionava veure com era possible cuinar per més de dos-centes persones, plats ben variats i tots bons. Es va convertir en l’ombra del cuiner per aprendre-ho tot. I així amb els anys va fer ofici i d’ajudant de cuina es va convertir en cuinera.

Després d’anys de treballar a Vic es va quedar sense feina i va decidir convertir aquestes circumstàncies en una oportunitat. Va capitalitzar l’atur i tirar endavant el seu propi negoci a Torelló. Sempre havia volgut treballar al seu poble on és coneguda com a cuinera ja que part de la seva família també es dedica a la restauració.

Va començar a buscar locals i a escriure un pla d’empresa. Després de diverses negociacions finalment es va decidir pel local del carrer Voltregà.

Es va convertir en emprenedora i recolzada pel servei d’emprenedoria del Consorci de la Vall del Ges, Orís i Bisaura i en professionals externs es va capbussar en tots els tràmits i requisits necessaris per legalitzar i obrir un bar-rostisseria. A més d’equipar-lo i calcular la viabilitat del negoci. Tenia clar que volia fer menjar per emportar. Més que en un bar pensava en una rostisseria. El local, però, era prou gran i podia fer esmorzars de forquilla i també menús. Havia de pensar en totes les possibilitats. La situació de crisi sanitària no era la ideal per obrir un negoci de restauració però durant els mesos d’estiu semblava que el confinament s’havia acabat. Finalment el mes d’octubre va inaugurar La Xispa però al cap de quinze dies van tornar les restriccions d’aforament i més tard les d’horaris d’obertura.

A pesar de tot el negoci tira endavant. Els seus plats: galtes de porc, cap i pota, vedella amb bolets o bacallà amb samfaina agraden als clients i tenen sortida tant en forma de menú al local com per emportar.

Treballa moltes hores però està contenta de fer-ho a Torelló on viu amb els seus dos fills, els té més a prop i pot estar més hores amb ells. És una satisfacció personal comprovar que el que cuina agrada i els clients repeteixen. Confia en poc temps poder obrir el local al cent per cent i de cara el bon temps ampliar taules en una terrassa.

La passió per la cuina ha fet realitat el seu somni, dedicar-se al què li agrada a la seva manera, amb el seu projecte personal.

Publicat al Setmanari Torelló el 26 de febrer de 2021