Mirades emprenedores VII

Alejandra Follonier. Villa Guai. C/ del Pont, 14, Torelló
Facebook: @villaguaibotiga Instagram: villaguai_botiga

L’Alejandra Follonier és argentina, va venir a Torelló fa gairebé cinc anys perquè hi té família. Sempre havia treballat com a informàtica en entitats bancàries però el seu somni era tenir una botiga de decoració i objectes de regal. Havia tastat l’experiència col·laborant amb una amiga que tenia un comerç d’aquest estil. La decisió de venir a viure a Torelló va ser l’oportunitat  per canviar també la seva orientació laboral i tirar endavant el seu projecte emprenedor.

Després d’uns mesos de la seva arribada quan començava a pensar com donar forma a la botiga, un diumenge, passejant pel carrer del Pont es va fixar en el local del número 14. Mentre era allà parada va aparèixer la propietària i li va demanar si el volia veure. Per l’Alejandra va ser com una premonició, o el destí però el cert és que va ser amor a primera vista. Després de sis mesos per definir el negoci, buscar proveïdors pels productes que volia vendre, adaptar i arreglar el local, calcular la viabilitat, finançament i fer tots els tràmits necessaris obria Villa Guai  la botiga de decoració, regals i complements per petits i grans. El nom és un homenatge al seu poble natal d’Argentina, Villaquay. I d’això ja fa tres anys i mig.

Està contenta, el somni s’ha fet realitat. Se sent part del poble. La botiga li dona vida social, li agraden les relacions amb els clients i amb els comerços veïns. També participar en les activitats de comerç com la “Nit de botigues”. Es comunica perfectament amb tothom però espera parlar més i millor en català.

Ser emprenedora per ella significa tenir llibertat i dependre només d’ella mateixa i del teu treball. Tenir un desafiament constant. El que menys li agrada són les situacions d’incertesa. Que el negoci no funcioni. Li passava sobretot a l’inici però actualment també degut a la crisi sanitària pel coronavirus. Els darrers mesos ho ha passat malament. La botiga ha estat tancada un mes i mig. Durant aquest temps ha estat activa a les xarxes socials i vol agrair el recolzament dels clients i sobretot als qui van anar-hi amb cita prèvia.

Té plans de futur,  la creació duna pàgina web i la venda online. S’hi resistia però considera que per està al dia és el que toca fer. Tirarà endavant Villa Guai confiada que els clients l’acompanyaran.

Publicat al Setmanari Torello el 10 de juliol 2020