Mirades emprenedores VI

Anna Maria Collell. Mà Manetes Facebook: Mà Manetes. Mare de dia a Torelló

Instagram: mamanetes_maredediatorello

Em dic Anna Maria Collell i tinc 38 anys. Fa 4 anys vaig decidir obrir un negoci novedós a la comarca, ubicat a Torelló, el projecte de mare de dia Mà Manetes. Es tracta d’oferir la meva llar com a espai de criança per a infants de 0 a 3 anys en grups reduïts de fins a cinc. Tota la meva formació i experiència està relacionada amb aquesta etapa vital, destacant que soc educadora infantil, monitora de lleure i de ioga per a infants, i mare de l’Abril, de més de 2 anys d’edat.

Vaig decidir formar-me com a mare de dia i emprendre el meu propi projecte perquè, des de la meva experiència professional al llarg dels anys, vaig observar que en aquesta etapa 0-3 es podien atendre més bé les necessitats dels infants en grups reduïts, amb una mirada respectuosa cap als seus processos evolutius, sense presses i amb qualitat. L’altre motiu va ser que quan fos  mare volia estar per la criança al 100%.

A cada curs escolar m’organitzo de forma diferent segons les edats dels infants que formen part del projecte. Com a mare de dia és bonic observar i participar del desenvolupament de cada infant: com adquireixen els seus ritmes i autonomia personal, i també com creixen com a grup.

El que més m’agrada de la meva feina és el temps de qualitat que tenim les famílies, els infants i jo mateixa. Estic contenta i satisfeta de poder oferir a les famílies un servei totalment personalitzat, em sento afortunada que la meva filla hagi format part del projecte.

Durant aquests 4 anys de projecte, la dificultat més gran que em vaig trobant és atraure les famílies. En els darrers anys, a Osona hem set diverses mares de dia i, la majoria, han deixat el projecte. No és senzill donar a conèixer un projecte educatiu alternatiu – tot i que està àmpliament consolidat a Europa i a zones metropolitanes com Barcelona-. M’agraden els reptes i per  aquest punt, estic activa a les xarxes socials, ofereixo xerrades sobre criança a famílies, realitzo activitats de descoberta i experimentació a infants fins a 6 anys, entre altres. Crec que un punt fort de Mà Manetes és el boca-orella de les famílies que han format part del projecte, i els estic profundament agraïda.

Em motiva continuar treballant per a mi: m’agrada la meva feina, crec en el que faig i em sento còmode prenent les meves pròpies decisions per anar-me adaptant a cada infant i família. No obstant, m’haig d’afrontar a algunes dificultats que la persona assalariada no té, com per exemple, el que suposa tenir el negoci a la pròpia llar. També hi ha el tema econòmic, en el meu cas es fa difícil “que surtin els números”, quan la pròpia filosofia del meu projecte limita el nombre d’infants a cinc. Afortunadament, com he explicat abans, organitzo formacions i activitats que m’ajuden a solventar aquest problema.

Els meus futurs propòsits son continuar formant-me com a professional, continuar amb el projecte Mà Manetes i conciliar la vida familiar i laboral.

Publicat al Setmanari de Torelló 26 de juny de 2020