Mirades emprenedores V

Caterina Vergés. CuCut. Botiga i activitats per a la primera infància. 
C/ Sant Miquel, 14 de Torelló. www.espaicucut.com 

La Caterina Vergés treballava per compte d’altri i va decidir fer un canvi de vida laboral i personal. L’oportunitat li va sorgir al trobar una botiga de productes infantils en traspàs a Torelló. Tenia un nen acabat de néixer i de sempre li interessava tot el que es referia a la primera infància. 
El setembre del 2018 obre la botiga CuCut. La propietària que traspassa el negoci per jubilació li  presenta proveïdors i clients perquè hi hagi una continuïtat en el negoci. La Caterina, formada en administració d’empreses, ho agraeix però a poc a poc va personalitzant el seu projecte empresarial. Canvia l’aspecte de la botiga, introdueix i suprimeix material a la venda. Busca marques que garanteixin la qualitat dels productes que ofereix, com calçat respectuós o porteig de nadons, i professionals que l’assessorin. També obre botiga en línia  on introdueix llistes de naixement que li aportaran nous clients. S’especialitza en joguines de fusta, producte arrelat al territori amb una llarga tradició en el sector de la torneria. 
Al fons de la botiga, hi ha un espai que s’utilitzava com a magatzem. La Caterina el converteix en una sala per a fer-hi activitats com ioga per a embarassades, ioga per a mares i nadons o jocs. I tallers i xerrades amb professionals de la primera infància. Dinamitzar la sala li serveix per crear xarxa i nous clients. Aquestes activitats donen un plus a la botiga i li aporten professionalitat i prestigi en el coneixement del món dels nadons. Reivindica i comparteix una manera de fer i de veure la criança. 

Els inicis com a emprenedora van ser difícils perquè desconeixia la gestió d’un comerç, el volum de productes i la relació amb els proveïdors, trobar els productes adequats, etc. Va haver d’invertir-hi molt temps. I continua treballant moltes hores ja que econòmicament no pot contractar cap persona que l’ajudi. Creu que la seva formació i experiència laboral l’ha beneficiat i li ha permès organitzar i planificar la seva vida laboral i familiar, però no és un camí fàcil. S’ha recolzat amb amics i familiars que l’han ajudat en aspectes que ella no domina com la creació de la pàgina web. Com a emprenedora les pors econòmiques sempre hi són però té moltes idees per encarar el futur que ha d’anar seleccionant i introduint pas a pas. Està contenta perquè en poc temps CuCut funciona i l’esforç i hores posades van donant el seu fruit.  

Publicat al Setmanari de Torelló 15 de maig de 2019