Coordinació d’actuacions en matèria de sanitat ambiental

Les actuacions de sanitat ambiental s’adrecen al control i la vigilància dels agents biològics, en els equipaments municipals i espais públics, que poden generar riscos per a la salut humana.

En aquest sentit, el servei de medi ambient porta a terme la coordinació de les actuacions de salut pública relacionats amb el control d’aus urbanes, rosegadors i artròpodes (insectes) als espais públics i equipaments municipals.

  1. Control integrat d’aus urbanes
    Coordinació del servei de control d’aus urbanes per tal de reduir les possibles molèsties i problemes urbanístics i de salut que causen, principalment, les poblacions de coloms i altres ocells (cotorra argentina, gavià argentat) als municipis consorciats.
  2. Control de plagues urbanes (rosegadors i artròpodes)
    El control de les plagues urbanes està dirigit a mantenir la via pública i edificis municipals d’ús públic sanejats artròpodes i rosegadors, per tal de prevenir la transmissió de malalties i garantir la salubritat dels llocs i edificis
  3. Campanyes d’informació
    Puntualment es coordinen campanyes d’informació sobre elements de risc o diferents aspectes relacionats amb la salut pública i la sanitat ambiental.