La Cooperativa Bisauracrafts de l’Escola Segimon Comas es presenta a l’Ajuntament de Sant Quirze de Besora

La Cooperativa Bisauracrafts de l’Escola Segimon Comas presenta el seu projecte a l’Alcalde, David Solà i a la Regidora d’Educacio Cristina Oteiza de l’Ajuntament Sant Quirze de Besora.

L’alumnat de 5è curs de primaria de l’escola Segimon Comas s’han citat aquest dilluns 15 de març a  l’Ajuntament de Sant Quirze de Besora per explicar els progressos assolits i l’estat d’execució del seu projecte emprenedor, la Cooperativa BisauraCrafts.

Entre altres aspectes, han explicat a l’Alcalde, David Solà i a la Regidora d’Educació Cristina Oteiza com han creat una empresa en forma de cooperativa, amb  la redacció de l’acta de constitució i els estatuts. Així mateix com han organitzat de manera eficient els recursos i les tasques a realitzar mitjançant la creació de diferents departaments (màrqueting, producció, tresoreria, comunicació, etc.). I també han mostrat els prototips dels productes que crearan i vendran.

Bisauracrafts és una cooperativa creada pels alumnes de 5è amb l’objectiu d’entendre quin és el procés de creació d’una empresa cooperativa i experimentar el seu funcionament des de diverses vessants. I això ho portaran a la pràctica mitjançant la venda de productes elaborats artesanalmen amb materials reciclats. El 10 per cent dels beneficis els destinaran a Osona contra el Càncer.

Els productes es vendrán els dies 23 d’abril, Sant Jordi, a la plaça Major i el 30 de maig en una parada al mercat setmanal.

Aquest projecte s’emmarca dins del programa Cultura Emprenedora a l’Escola (CuEmE), el qual està orientat al foment de valors emprenedors com la iniciativa, l’organització, la solidaritat, la cooperació i el respecte al medi ambient. Alhora, aquest projecte està desenvolupat i coordinat per l’escola Segimon Comas i el Consorci de la Vall del Ges, Orís i Bisaura amb l’impuls i el suport de la Diputació de Barcelona.