Primera jornada Speed Dating per fomentar l’ocupació en el sector del metall

Aquest passat divendres dia 4 de febrer, es va organitzar a Torelló una jornada de Speed Dating dins el programa de Treball, Talent i Tecnologia: Ocupa’t en el sector del metall, en el que diverses persones han rebut formació tècnica en aquest sector.

L’Speed Dating és una tècnica de selecció professional inspirada en el sistema utilitzat per a trobar parella a través de trobades curtes. En aquesta tècnica, els reclutadors (empreses) i possibles candidats tenen una cita breu d’entre 3 i 5 minuts. L’objectiu d’aquest tipus de trobades és que el candidat sigui capaç de vendre’s a ella mateixa en el temps estipulat per tal de generar sinergies amb el reclutador. D’aquesta manera l’empresa coneix a diverses persones susceptibles de poder treballar a l’organització. Si aquesta entrevista resulta atractiva, l’empresa pot decidir tenir una segona trobada en els següents dies per, llavors sí, entrevistar-la amb calma. En total varen participar-hi 6 empreses i 9 candidats amb un perfil professional vinculats al sector i que estan en procés de recerca de feina. A més a més, els candidats ja havien rebut una formació específica per tal de preparar aquestes entrevistes.

Aquest projecte vol millorar el desenvolupament professional de les persones, i acompanyar-les en el seu procés de recerca de feina. Així com, impulsar la competitivitat amb la innovació tecnològica i la transformació digital del sector metal·lúrgic de la zona. És per això, que durant el 2021 es van realitzar diverses formacions relacionades amb el sector del metall, com per exemple la de mecànic/mecatrònic, soldadura, interpretació de plànols, torn convencional i torn CNC entre altres.

Aquesta acció va relacionada amb l’aprovació de les bases d’estímul a la contractació perquè les empreses estiguin subvencionades i contractin persones participants de les formacions del programa Treball, Talent i Tecnologia: Ocupa’t en el sector del metal