Fem dissabte! Neteja fluvial a Torelló

Aquest dissabte 26 de setembre, tindrà lloc l’activitat de neteja fluvial i de reflexió de l’entorn ‘Fem dissabte!’. El punt de trobada serà a l’aparcament del passeig del Firal, a dos quarts de 9 del matí, i l’activitat finalitzarà entre dos quarts d’11 i les 11 als jardins Vicenç Pujol.

Habitualment, aquesta activitat tenia lloc durant el mes de maig, en el marc de la campanya Let’s clean up Europe, una acció comuna a tot Europa per conscienciar sobre la quantitat de residus que llencem de forma incontrolada a la natura i, alhora, promoure accions de sensibilització a través de la recollida d’aquests residus abocats il·legalment als boscos, platges, marges de rius, etc. Aquest any, davant de la situació excepcional del COVID-19, la campanya, en principi prevista per al cap de setmana del 8 al 10 de maig, va quedar ajornada a l’espera d’una nova data a nivell europeu.

A Torelló, l’activitat consistirà en una matinal de neteja de l’entorn periurbà del municipi que, enguany, s’ha organitzat juntament amb altres entitats del municipi (Grup de Defensa del Ter, Plataforma volem l’aigua clara, neta i nostra, Centre Excursionista de Torelló i Escola d’Arts Plàstiques)

Aquest any, a més, el ‘Fem dissabte!’ forma part del programa del Festus aprofitant la proposta de ‘Abocadors Evocadors’ de l’artista torellonenc Enric Viver i que coordina un taller per donar una nova vida a les deixalles que es troben a la ribera del riu. D’aquesta manera, les deixalles i objectes que es recullin durant l’activitat del ‘Fem dissabte!’ serviran de base del taller de construcció de figures d’art.

Per a participar en l’activitat de neteja i en el taller cal inscripció prèvia al telèfon 669 044 210 o al correu festus@ajtorello.cat.