Foment de l’esperit emprenedor

Per ESO, Cicles formatius, batxillerat

Les escoles i instituts poden demanar una activitat concreta relacionada amb l’emprenedoria, empresa o ocupació. Segons interessos es buscaran els perfils adequats per xerrades, tallers o taules rodones. Contacteu!

Alguns exemples:

 • Taula roda: Experiències empreses, emprenedors.
  L’objectiu  és que els alumnes coneguin de primera mà els perfils professionals que cerquen les empreses, les experiències dels emprenedors.
 • Conèixer el territori i què hi puc fer.
  Explicació del teixit empresarial de l’entorn. Explicació dels serveis d’empresa, emprenedoria i ocupació del territori. Opcions des de dos punts de vista: emprenedoria i ocupacióL’objectiu és donar a conèixer el nostre entorn i teixit empresarial. També pretén aportar dues visions o punts de vista una vegada finalitzada l’etapa formativa: l’emprenedoria, emprendre un projecte empresarial i com ens introduïm al mercat de treball, cerca de feina.
 • Valors d’emprendre.
  Xerrada que té com a objectiu fomentar la cultura emprenedora entre els joves perquè s’adonin de que tothom pot ser creatiu i emprenedor. Explicació de les competències transversals.
 • Sessió de creativitat. S’adapta a l’edat i estudis dels alumnes.
  L’objectiu és ajudar-los a descobrir les seves potencialitats individuals i col·lectives, ensenyar-los a detectar problemes i plantejar solucions i aprendre a triar entre idees diferents.
 • Taller Model de Negoci Canvas.
  Taller pràctic que té com a objectiu veure com s’organitza una empresa. El Model Canvas permet tenir una visió de tots els elements que configuren un negoci i les seves interrelacions. És un taller pràctic que permet que els alumnes entenguin la complexitat de l’emprenedoria.