Els petits agroproductors d’Osona i el Lluçanès es transformen a cop de COVID-19

Seixanta petits agroproductors de la comarca d’Osona i del Lluçanès han transformat i els seus negocis per adaptar-los al nou context creat per la COVID19. I com diu la dita, han fet de la necessitat virtut.
A l’inici de la pandèmia, Creacció, juntament amb el Consell Comarcal d’Osona, l’Oficina de Promoció Econòmica de Manlleu (OPE), la Mancomunitat La Plana, el Consorci del Lluçanès, el Consorci de la Vall del Ges, Orís i Bisaura, i els ajuntaments de Centelles, Masies de Voltregà, Roda de Ter i Sant Pere de Torelló, i Acrefa van entrevistar la seixantena de productors. El repte: aglutinar les necessitats dels petits agroproductors i elaboradors que entreguen a consumidor final o a punt de recollida, tant per minimitzar l’impacte de la pandèmia, com per instaurar transformacions al sector que perduressin en el futur. El repte: aglutinar les necessitats dels petits agroproductors i elaboradors que entreguen a consumidor final o a punt de recollida, tant per minimitzar l’impacte de la pandèmia, com per instaurar transformacions al sector que perduressin en el futur.
A les entrevistes, més de la meitat coincidien a demanar visibilitat dels seus negocis, mentre que s’identificava que un 75% estaven interessats en una plataforma compartida en la logística (manipulació, transport i entrega).
Així, s’ha activat un pla de treball per millorar la visibilitat i la logística, on l’ús de les eines digitals ha estat clau. Durant aquestes setmanes s’estan realitzant accions de formació i acompanyament per tal de millorar la visibilitat i la relació amb el client, com formacions d’Instagram, Whatsapp Business i plataformes pagament. I s’ha ideat una nova nova eina digital per tal de millorar la gestió de les comandes on-line. A mig termini, es plantejaran accions conjuntes entre els petits agroproductors i altres sectors, per fer front a reptes com la logística compartida. Arran de tot aquest treball col·lectiu, ha nascut la plataforma agroproductorsosonallucanes.cat, la comunitat virtual de petits agroproductors d’Osona i el Lluçanès.
Més informació.