El Castell de Montesquiu obre de nou el cap de setmana per al públic comarcal

Després de setmanes tancat al públic, el castell de Montesquiu obre de nou aquest dissabte 13 de febrer amb el pas al confinament comarcal, per tant, exclusivament per al públic d’Osona. L’equipament està obert els caps de setmana i festius de les 10 a les 14.30 h. Hi ha visites guiades amb reserva a les 10.30 h, 12 h i 13.30 h.

Entre la segona i la tercera onada de la pandèmia de la COVID-19, els equipaments culturals com el castell de Montesquiu, situats en localitats petites, han patit les conseqüències del tancament perimetral municipal i han hagut de tancar tot i poder estar obertes al públic amb aforament limitat.

A finals de novembre del 2020, quan es va  permetre la reobertura dels equipaments culturals però es mantenia el confinament municipal de cap de setmana, va sorgir la idea d’aprofitar aquesta situació per reconnectar amb el municipi de Montesquiu i els seus veïns i veïnes proposant-los unes visites participatives els caps de setmana del 21 i 22 i 28 i 29 de novembre. Unes trobades molt enriquidores que, principalment, van servir per connectar de nou el Parc amb el seu municipi i recollir propostes, idees i suggeriments que contribuiran a construir nous projectes d’ús públic del Parc i de les activitats que s’hi programen. 

L’obertura d’aquesta setmana també pot ser una oportunitat per mostrar al públic comarcal aquest tresor del territori del Bisaura, sovint poc conegut, o fins i tot desconegut per part dels osonencs. A la Cabanya del Castell aquest mes de febrer els caps de setmana i festiu de les 11 a les 14 h també es pot veure una exposició de fotografies de Núria Figueras. 

Us recordem que mentre durin les obres al pont de Montesquiu l’accés al castell es fa des de darrere l’estació de tren de Sant Quirze de Besora.