El bosc i la natura, protagonistes de les activitats de primavera 2021

Torna la programació d’activitats de primavera al Parc del Castell de Montesquiu i al territori de la Vall del Ges Orís i Bisaura, una nova temporada que ofereix una àmplia varietat d’activitats culturals, tallers de divulgació del medi natural i sortides guiades que ens descobreixen racons espectaculars d’aquest territori.

Les sortides de marxa nòrdica s’inicien aquest 28 de març i tindran lloc diumenges al matí fins al mes novembre. Es podran descobrir indrets singulars de l’EIN Serres de Milany-Santa Magdalena i Puigsacalm-Bellmunt com ara boscos amb arbres monumentals, serres, cims i baumes, elements del patrimoni cultural com esglésies, ermites i castells, salts d’aigua i cascades.

Essent un any especial a causa de la pandèmia, totes les activitats han estat pensades per a ser realitzades a l’aire lliure i sempre en grups reduïts, amb inscripció prèvia imprescindible.

Les activitats de primavera s’inicien el dissabte 11 d’abril amb una visita guiada a Torelló per descobrir el món de les torneries, seguida per una sortida pel Parc del Castell de Montesquiu a la cerca d’orquídies silvestres el 17 d’abril de la mà de l’Alba Rovira, guia de muntanya. El dissabte 24, amb les àvies remeieres de l’Associació Pedra Tosca, passejarem pels entorns del castell de Montesquiu per observar el despertar del bosc i la màgia de les seves plantes.  

Iniciarem el mes de maig amb un taller adreçat especialment a públic familiar, el dissabte 1 al matí, amb l’acompanyament i guiatge de la Berta Vilageliu. Experimentarem la connexió amb la natura a través dels seus elements i jugarem amb ells, ens inspirarem amb les seves textures i colors i crearem una obra d’art amb ells. També per a públic familiar, el dissabte 15 proposem una sortida a Vidrà per descobrir qui s’orienta millor. Recorrerem Vidrà i el seu entorn a la recerca de diferents punts d’un circuit d’orientació, quin en sabrà localitzar més? Al final, tots els atrevits tindran una recompensa!

El dia 22 de maig, si a l’abril no en teniu ocasió, l’Alba Rovira ens tornarà a acompanyar al Parc del Castell de Montesquiu a la cerca d’orquídies silvestres. Finalment, per tancar el programa, el dissabte 29 de maig al vespre, commemorant el Dia Europeu dels Parcs, farem un taller-sortida en el que coneixerem bé els ratpenats: els escoltarem, els veurem i aprendrem per què val la pena protegir-los i conservar-los, un taller a càrrec del Museu de Ciències de Granollers.

La informació de les activitats i l’enllaç per fer les inscripcions les trobareu a la web www.territori.gesbisaura.cat.

Tota la informació i inscripcions aqui.