Dissabte 8 de maig ‘Fem Dissabte!’, jornada de neteja i reflexió de l’entorn de Torelló

El dissabte 8 de maig, tindrà lloc l’activitat de neteja fluvial i de reflexió de l’entorn ‘Fem dissabte!’. El punt de trobada serà a l’aparcament del passeig del Firal, a dos quarts de 9 del matí, i l’activitat finalitzarà entorn de la una del migdia amb un taller artístic, amb música i aperitiu per a tots els participants, als jardins Vicenç Pujol.

El ‘Fem Dissabte!‘ forma part de la campanya Let’s clean up Europe, una acció comuna a tot Europa per conscienciar sobre la quantitat de residus que llencem de forma incontrolada a la natura i, alhora, promoure accions de sensibilització a través de la recollida d’aquests residus abocats il·legalment als boscos, platges, marges de rius, etc. A Torelló, està organitzada pel Consorci Vall del Ges, Orís i Bisaura i l’Ajuntament de Torelló conjuntament amb les entitats Escola d’Arts Plàstiques, La Vall Verda, Grup de Defensa del Ter i la Plataforma “Volem l’aigua clara, neta i nostra”.

L’activitat començarà a les 8:30 h a l’aparcament del Passeig Firal amb una caminada que permeti realitzar diversos recorreguts per tal de cobrir bona part del transcurs dels rius Ter i Ges de l’entorn del municipi. La recollida de residus finalitzarà pels volts de les 11 del matí als jardins Vicenç Pujol, on es farà una activitat artística amb part del material reciclat que permeti reflexionar sobre la generació d’escombraries. L’activitat anirà a càrrec d’Alícia Casadesús i l’Escola d’Arts Plàstiques de Torelló. També hi haurà música i aperitiu pels participants a la jornada.

Per a participar en l’activitat de neteja cal inscripció prèvia especificant el nom i telèfon de cada persona al correu eap@ajtorello.cat. Els participants hauran de portar roba i calçat adequat i, sobretot, guants gruixuts. L’Ajuntament de Torelló facilitarà bosses per la recollida de les deixalles.