Cent cinquanta alumnes participen en la Festa de l’Arbre vora el Ter

Al llarg del matí d’aquest dijous, uns cent cinquanta alumnes de les cinc escoles de cicle inicial de Torelló han participat de la Festa de l’Arbre, que s’ha dut a terme vora el Ter, aigües amunt del pont de Conanglell, amb organització de l’Àrea de Medi Ambient de l’Ajuntament.

Els infants han pogut col·laborar plantant 30 arbres, entre ells, salzes, roures martinencs, freixes de fulla gran i aurons. Prèviament, tècnics municipals han explicat als alumnes què anaven a fer, com plantar els arbres i la seva importància per mantenir l’equilibri mediambiental.

A més de plantar els arbres i esmorzar, cada escola ha rebut com a regal una caixa niu feta per voluntaris del Museu de la Torneria, que els han explicat la importància de la recuperació del bosc de ribera. Recentment, a Torelló s’ha fet el cens de caixes niu per a ocells i se n’han instal·lat 35 de noves. Finalment, cada alumne ha rebut un pòster per identificar la fauna nocturna del municipi.

L’activitat d’aquest dijous tindrà continuïtat a finals d’abril, amb la celebració de la Festa de l’Arbre a les llars d’infants municipals.