Accés directe als continguts
Vall del Ges

També pots estar al dia del que passa a través dels nostres canals RSS. Veure'ls tots.

DESTAQUEM > Agenda 21 > La participació pública

La participació pública

La participació pública és un element essencial en el procés d'Agenda 21. És per això que s'han promogut diferents canals per tal d'implicar els ciutadans i ciutadanes en el procés d'elaboració de l'Agenda 21:

L'enquesta:

Elaboració d'una enquesta de percepció de la població per conèixer l'opinió que té la ciutadania del seu municipi i del pla estratègic, els aspectes que més els preocupen i les principals actuacions o escenaris de futur que consideren prioritaris. L'enquesta s'ha repartit per punts estratègics del territòri per tal de recollir una mostra prou representativa per edats i per municipis (350 enquestats).

Els instruments de participació:

Per tal d'aconseguir una màxima implicació dels Ajuntaments i dels diferents sectors socio-econòmics del territori, s'ha impulsant el debat, d'una banda, a través de l'estructura existent de les diferents comissions del Pla estratègic i d'altra banda, creant fòrums de debat oberts a les diferents entitats i ciutadans en general. El primer fòrum de debat es va realitzar en el marc de la Fira de Sant Isidre (maig 2003).

El 10 de gener de 2004, es va fer la presentació de la diagnosi estratègica al Castell de Montesquiu, amb representació política del Pla Estratègic, el Consell Comarcal d'Osona, el Departament de Medi Ambient i Habitatge de la Generalitat de Catalunya i de l'Àrea de Medi Ambient de la Diputació de Barcelona.
Durant tot el mes de gener del 2004 es varen realitzar 6 fòrums temàtics (3 a Torelló i 3 a Sant Quirze) sobre Territori i medi ambient, Àmbit econòmic i Àmbit social, cultural i educatiu.

Durant el més de maig i juny de 2004 s'impulsen diferents Fòrums sectorials per tal de presentar, debatre i prioritzar les accions del "Pla de Futur Sostenible de la Vall del Ges, Orís i Bisaura.

La Comissió de Seguiment:

A la Comissió de Seguiment de l'auditoria hi participa Gestiomat, organisme responsable de la gestió i coordinació de l'Agenda 21 del Pla estratègic, l'empresa LA VOLA-Companyia de Serveis Ambientals, adjudicatària del concurs públic per a la redacció dels treballs de l'Agenda 21 i el Servei de Medi Ambient de la Diputació de Barcelona. La Comissió de Seguiment es reuneix periòdicament durant tot el procés d'elaboració de l'Agenda 21 del Pla estratègic. El seu objectiu és fer el seguiment i control dels treballs que va realitzant l'equip auditor, des de la memòria descriptiva al Pla d'acció.

Les comissions del Pla estratègic:

El Pla estratègic de la Vall del Ges, Orís i Bisaura s'organitza a través del Comitè Executiu, els Comitès Territorials, la Comissió Permanent i diferents Comissions Sectorials. L'Agenda 21 del Pla estratègic ha aprofitat aquestes comissions per a presentar i consensuar els treballs.

El Consell Assessor:

Al Consell Assessor hi ha representants de la Federació de Municipis, Xarxa de Municipis, Consell Assessor per al Desenvolupament Sostenible (CADS) de la Generalitat de Catalunya, UAB, UPC, Universitat de Vic, Departament de Promoció Econòmica de la Diputació de Barcelona i altres experts en la matèria. La funció del Consell Assessor és vetllar per la qualitat i la innovació de l'Agenda 21 del Pla estratègic. En definitiva, proposar i assessorar la Comissió de Seguiment en tot el procés.

MontesquiuOrísSoraSt. Pere de TorellóSta. Maria de BesoraSt. Quirze de BesoraSt. Vicenç de TorellóTorellóVidrà