Accés directe als continguts
Vall del Ges

També pots estar al dia del que passa a través dels nostres canals RSS. Veure'ls tots.

DESTAQUEM > El consorci > Territori

Territori

Els municipis de la Vall del Ges, Orís i Bisaura estan situats al Nord de la comarca d’Osona, entre la Serralada Transversal i Pre-Pirineu i la depressió de l’Ebre.

El medi natural i rural tenen molta importància en tot l’àmbit, ocupant aproximadament el 96,5% de la superfície total.

Els municipis d'aquest territori ocupen una extensió de 208,86 km2 i constitueixen una àrea supramunicipal força extensa (un 16,32% de la superfície de la comarca). Torelló és el municipi que té una major ocupació urbana amb un 15,3% de sòl urbà i 8,3% de sòl urbanitzable.

La gran superfície de sòl no urbanitzat agrícola i forestal, fa que part de la població habiti cases rurals que es troben disseminades en el conjunt del territori. Aquest fet implica l’existència d’una xarxa de camins rurals i forestals que permet l’accés al medi natural i rural aconseguint una major ocupació del territori.

Les principals vies d’accés són la carretera C-17 (carretera de Barcelona a Puigcerdà) i la C-37 (de Vic a Olot), a més de la xarxa local de carreteres existent que comuniquen els municipis entre sí.

L'activitat de dinamització territorial organitzada des del Consorci de la Vall del Ges, Orís i Bisaura es pot consultar aquí

MontesquiuOrísSoraSt. Pere de TorellóSta. Maria de BesoraSt. Quirze de BesoraSt. Vicenç de TorellóTorellóVidrà