Accés directe als continguts
Vall del Ges

També pots estar al dia del que passa a través dels nostres canals RSS. Veure'ls tots.

DESTAQUEM > Actualitat > Notícies > Finalitza la primera edició de RE-CREA

Finalitza la primera edició de RE-CREA

recrea
16/12/2019

Aquest passat dilluns a la tarda es va celebrar l’acte de cloenda del RE-CREA, un projecte formatiu organitzat pel Consorci de la Vall del Ges, Orís i Bisaura, amb la col·laboració de l’Ajuntament de Torelló i el suport de la Diputació de Barcelona.

Els vuit alumnes que hi han participat van mostrar les seves creacions de fusta, que s’exhibiran a la plaça dels Torners dissabte i diumenge, durant la primera edició de la Fira TocaFusta.

L’acte va tenir lloc al taller de fusteria del Centre de Formació La Cooperativa, l’espai on s’ha desenvolupat el curs i va començar amb la benvinguda de l’alcalde de Torelló, Marçal Ortuño, que va destacar la “importància d’iniciatives com aquesta, per posar en joc competències transversals encarades a un ofici artístic”. Tot seguit, Montse Martí i Montse Codinach, tècniques de l’Ajuntament i el Consorci van explicar l’objectiu d’aquest projecte pilot, que era “dissenyar, construir i exhibir una instal·lació d’arts al carrer”. Per acabar, es va fer un recorregut per les diferents instal·lacions per tal que cada alumne expliqués la seva creació i el seu funcionament, amb el suport de Salvador González, coordinador del projecte i Fortià Coromina, tutor que els ha acompanyat al llarg de les sessions del RE-CREA.

A l’acte de dilluns també hi va assistir David Solà, president del Consorci de la Vall del Ges, Orís i Bisaura; Mercè Faja, regidora de Promoció Econòmica, Comerç i Turisme; i Natàlia Pérez, gerent del Consorci, així com representants de les empreses que han col·laborat en la iniciativa i tècnics del Consorci i l’Ajuntament.

Aquesta primera edició del projecte ha comptat amb la participació de vuit persones. Cada alumne ha construït la seva instal·lació a partir de materials reciclats, la majoria elements de fusta cedits per les empreses Capa Wood Industry, Inoxges, Mecakim i Torneria Romans. Les instal·lacions són jocs de carrer de temàtica molt variada. Les diferents estructures, que tenen per finalitat la interacció amb el públic, s’exhibiran aquests dissabte i diumenge, dies 21 i 22 de desembre, a la Fira TocaFusta de Torelló. 

RE-CREA és un projecte ocupacional que engloba l’aprenentatge de l’ofici de dissenyar, construir i exhibir una instal·lació d’arts al carrer mitjançant una formació professionalitzadora de 84 hores, i la posada en joc de competències transversals tals com la comunicació, el lideratge, el treball en equip, la presa de decisions i l’emprenedoria.

Una instal·lació en les arts del carrer és un objecte o element efímer que fa una proposta participativa al públic. És artístic, és creatiu, és lúdic, és tècnic i és social.

Arxivat a: Formació, Promoció econòmica
MontesquiuOrísSoraSt. Pere de TorellóSta. Maria de BesoraSt. Quirze de BesoraSt. Vicenç de TorellóTorellóVidrà