Accés directe als continguts
Vall del Ges

També pots estar al dia del que passa a través dels nostres canals RSS. Veure'ls tots.

DESTAQUEM > Actualitat > Notícies > APROPAR EL TEIXIT EMPRESARIAL A LES ESCOLES

APROPAR EL TEIXIT EMPRESARIAL A LES ESCOLES

SI Bisaura
SI Bisaura
12/07/2017
Actuacions per acostar el teixit empresarial a les escoles i fomentar actituds i valors de l'actitud emprenedora

Des del Servei d’empresa i emprenedoria un dels objectius a treballar és promoure accions amb les escoles del territori per tal de donar a conèixer el teixit empresarial del territori i fomentar l’esperit emprenedor.

Aquest curs escolar s’ha treballat en l’elaboració i implantació d’una activitat pedagògica a les escoles pensada per donar a conèixer el teixit empresarial i acostar empresaris i emprenedors als joves del territori. La primera experiència ha estat amb l’institut SI Bisaura. Per poder definir l’activitat s’ha treballat conjuntament amb el Servei d’empresa i emprenedoria i el Servei Local d’Ocupació del Consorci, i el tècnic de joventut del Bisaura.

Els objectius que es van definir per a l’activitat varen ser, conèixer el teixit empresarial a través del recurs digital Les empreses d’aquí, mostrar els perfils professionals vinculats amb diferents sectors de la Vall del Ges, Orís i Bisaura, despertant també les vocacions industrials, i una primera exploració o autoconeixement de les competències dels alumnes.

Com a part de l’activitat també es va realitzar una taula rodona, amb la participació d’una empresa del territori, Tech Rock, l’Eduard Mercader, un emprenedor que va crear l’empresa FisioBisaura, i, la Laura Zapater, una jove que va explicar com va arribar accedir al món laboral a través de recorreguts formatius no convencionals.

L’objectiu de la taula rodona va ser explicar, des del punt de vista de les empreses, quins eren els perfils professionals a l’empresa i què tenien en compte a l’hora de seleccionar una persona treballadora, a part d’una bona preparació formativa, com  quines són les competències clau i que consideraven i valoraven més, entre elles, la comunicació, la iniciativa,....

En relació al foment de l’esperit emprenedor, destaquem el programa Cultura Emprenedora a l’Escola, coordinat pel servei d’empresa i emprenedoria del Consorci de la Vall del Ges, Orís i Bisaura i impulsat per a la Diputació de Barcelona, l’objectiu del projecte és fomentar l’esperit emprenedor i el desenvolupament dels valors i competències empresarials bàsiques definides en el currículum d’Educació Primària, a través de la creació d’una cooperativa.

La metodologia del projecte es basa en treballar aspectes com la iniciativa, la creativitat, la cooperació i el treball en equip en alumnes de 5è de primària, a través de la creació i gestió d’una cooperativa escolar amb el recolzament de la comunitat educativa, l’administració i altres agents socials del territori. Enguany participen dues escoles: Escola Vall del Ges de Torelló i l’Escola Segimon Comas de Sant Quirze de Besora.

Arxivat a: Promoció econòmica
MontesquiuOrísSoraSt. Pere de TorellóSta. Maria de BesoraSt. Quirze de BesoraSt. Vicenç de TorellóTorellóVidrà