Accés directe als continguts
Vall del Ges

També pots estar al dia del que passa a través dels nostres canals RSS. Veure'ls tots.

DESTAQUEM > Actualitat > Notícies > Els premis ADNemprèn, amb l’Ajuntament, Mas Vinyoles i la UVic-UCC al darrera, volen distingir l’esperit emprenedor

Els premis ADNemprèn, amb l’Ajuntament, Mas Vinyoles i la UVic-UCC al darrera, volen distingir l’esperit emprenedor

Presentació Premis ADNemprèn
Presentació Premis ADNemprèn
27/04/2017
Es presenta la primera edició dels Premis ADNemprèn.

L’Ajuntament de Torelló, Mas Vinyoles Venture Factory i la Universitat de Vic-UCC han instituït els Premis ADNemprèn. Aquests premis volen distingir la trajectòria d’emprenedors sorgits a la Catalunya Central que siguin referents per a tothom qui aposta per l’emprenedoria, com a forma d’encarar el futur professional i generar impacte econòmic i social. 

La presentació dels Premis ADNemprèn va tenir lloc aquest dimecres a les instal·lacions de Mas Vinyoles Hub, amb l’assistència del primer tinent d’alcalde i regidor de Promoció Econòmica de l’Ajuntament de Torelló, Manel Romans; del president de Mas Vinyoles Venture Factory, Ermen Llobet; i de la directora del departament d’Economia i Empresa i coordinadora de la Unitat d’Emprenedoria de la UVic-UCC, Elisenda Tarrats. 

En la seva intervenció, Manel Romans va explicar la gestació dels Premis ADNemprèn i va reiterar que es tracta d’uns guardons que “volen reconèixer l’esperit emprenedor de les persones”. En la seva filosofia, els Premis ADNemprèn “volen trencar l’estereotip que emprenedoria és només un fenomen urbà i de grans ciutats”. L’àmbit territorial dels premis és la Catalunya Central, concretament les comarques d’Osona, la Garrotxa, el Bages, el Berguedà, el Moianès, el Solsonès i el Ripollès. 

Ermen Llobet, per la seva banda, va detallar les bases dels premis, que contemplen quatre categories: “els que comencen, els que es transformen, els que impacten al nostre ecosistema des de la ciutat i els referents”. 

El premi ADNstarter, patrocinat per l’Ajuntament de Torelló, distingirà la trajectòria d’una persona emprenedora i la seva projecció de futur associada al o als projectes que hagi promogut i/o estigui promovent. El premi ADNtransformer, patrocinat per Obra Social “la Caixa”, guardonarà la trajectòria d’una persona major de 48 anys que hagi reorientat la seva carrera professional vers l’emprenedoria, tot valorant el projecte que estigui promovent i la superació del plus de dificultat que sol presentar-se en aquest cas. El premi ADNsmart clean premiarà una persona emprenedora (o un equip) que lideri un projecte empresarial tecnològic, sòlid i innovador en els camps de les anomenades cleantech o smart tech. Finalment, el premi ADNgurú s’institueix amb caràcter honorífic per a una persona amb una llarga trajectòria emprenedora, que encarni els atributs de l’ADNemprèn i pugui representar un referent per a les noves generacions d’emprenedors. 

A partir d’ara i fins al 31 de juliol estarà obert el termini de presentació de candidatures. Després de la pertinent valoració del jurat, el veredicte dels premis es farà públic en un acte que tindrà lloc a Mas Vinyoles durant el proper mes d’octubre. 

En representació de la de la UVic-UCC, Elisenda Tarrats va refermar el compromís de la institució universitària amb l’emprenedoria que, en aquest cas, es manifesta amb la seva implicació en els Premis ADNemprèn. 

Els Premis ADNemprèn són possibles gràcies al suport d’empreses i institucions que aposten per identificar i potenciar l’ADN de les persones emprenedores del territori de la Catalunya Central: Obra Social “La Caixa”, Ajuntament de Torelló, Bassols Energia, Grup Oliva Torras, TESEM, Associació d'Iniciatives Rurals de Catalunya (ARCA) i Grup Vilar Riba. 

En acabar la presentació, les dependències de Mas Vinyoles van acollir la jornada ‘Internet of Things. Nou paradigma a la indústria i els serveis’, adreçada especialment a empresaris, directius i responsables tècnics d’empresa, així com a emprenedors, estudiants i professionals interessats en la temàtica.

Arxivat a: Promoció econòmica
MontesquiuOrísSoraSt. Pere de TorellóSta. Maria de BesoraSt. Quirze de BesoraSt. Vicenç de TorellóTorellóVidrà