Accés directe als continguts
Vall del Ges

També pots estar al dia del que passa a través dels nostres canals RSS. Veure'ls tots.

DESTAQUEM > Actualitat > Notícies > LA COOPERATIVA TOYS AND COOP VISITA L’AJUNTAMENT

LA COOPERATIVA TOYS AND COOP VISITA L’AJUNTAMENT

visita TOYS and COOP
10/03/2017
La cooperativa TOYS and COOP, formada pels alumnes de cinquè de primària de l’Escola Segimon Comas visiten l'ajuntament.

L’alcaldessa Rosa Vestit, va rebre a l’ajuntament la cooperativa TOYS and COOP, formada pels alumnes de cinquè de primària de l’Escola Segimon Comas.

Aquest és el quart curs que l’escola participa al projecte Cultura Emprenedora a l’Escola que es porta a terme a escoles del territori, concretament al cicle superior de primària.

La metodologia del projecte es basa en treballar aspectes com la iniciativa, la creativitat, la cooperació i el treball en equip en alumnes de 5è de primària, a través de la creació i gestió d’una cooperativa escolar amb el recolzament de la comunitat educativa, l’administració i altres agents socials del territori. En aquest sentit, és fonamental  l’ implicació de l’alcaldessa del municipi, participant en el seguiment del desenvolupament del projecte, convidant als alumnes a visitar les dependències de l’ajuntament i explicar el projecte de les cooperatives.

La fita dels alumnes, que són els protagonistes en tot el procés, és decidir de manera democràtica i autònoma tot el procés de creació de la cooperativa i el seu funcionament, des de l’acte de constitució de la cooperativa, la redacció dels estatuts, com contribuirà cada soci al capital social, la imatge corporativa, la difusió i comunicació, així com els productes que realitzaran i vendran a fires o mercats locals.

Els socis de TOYS and COOP, a més d’explicar el procés de constitució i com s’organitzaven dins la cooperativa, van aprofitar també per presentar a l’alcaldessa, Rosa Vestit, i a la primera tinenta d’alcaldia Teresa Espadaler, els diferents productes que vendran a la parada en el marc de la celebració de Sant Jordi i la instància per sol·licitar la parada.

Dels guanys que obtinguin les cooperatives de la venda dels productes, van explicar que un 10% es destinaran al projecte solidari Arnau97, ja que la responsabilitat social de la cooperativa és un dels valors i aspectes importants a fomentar.

 

El projecte Cultura emprenedora a l’escola està coordinat pel servei d’empresa i emprenedoria del Consorci de la Vall del Ges, Orís i Bisaura i impulsat per a la Diputació de Barcelona, amb l’objectiu de fomentar l’esperit emprenedor i el desenvolupament dels valors i competències empresarials bàsiques definides en el currículum d’Educació Primària.

Arxivat a: Promoció econòmica
MontesquiuOrísSoraSt. Pere de TorellóSta. Maria de BesoraSt. Quirze de BesoraSt. Vicenç de TorellóTorellóVidrà