Accés directe als continguts
Vall del Ges

També pots estar al dia del que passa a través dels nostres canals RSS. Veure'ls tots.

DESTAQUEM > Actualitat > Notícies > LA COOPERATIVA LA NAU VISITA L’EDIFICI LA COOPERATIVA DE TORELLÓ

LA COOPERATIVA LA NAU VISITA L’EDIFICI LA COOPERATIVA DE TORELLÓ

visita LA NAU
10/03/2017
El regidor de promoció econòmica de l’ajuntament de Torelló, Manel Romans, va rebre la cooperativa LA NAU, formada pels alumnes de cinquè de primària de l’Escola Vall del Ges, a l’Edifici la Cooperativa.

Aquest és el primer curs que l’escola participa al projecte Cultura Emprenedora a l’Escola que es porta a terme a escoles del territori. La metodologia del projecte es basa en treballar aspectes com la iniciativa, la creativitat, la cooperació i el treball en equip en alumnes de 5è de primària, a través de la creació i gestió d’una cooperativa escolar amb el recolzament de la comunitat educativa, l’administració i altres agents socials del territori. En aquest sentit, és fonamental  l’ implicació de l’alcalde i regidor de promoció econòmica, participant en el seguiment del desenvolupament del projecte, convidant als alumnes a visitar les dependències de l’ajuntament i explicar el projecte de les cooperatives.

Els socis de LA NAU, a més d’explicar el procés de constitució, com s’organitzen dins la cooperativa i com desenvolupen les diferents funcions, van aprofitar també per explicar en quin punt es troben en relació l’elaboració de productes que vendran en una parada ubicada al mercat setmanal de Torelló el dia 10 de maig. Després de l’exposició es va realitzar una visita a l’edifici mostrant els principals serveis relacionats amb l’emprenedoria i l’empresa, així com el Viver d’empreses de serveis de Torelló. Posteriorment la cooperativa va presentar una instància per sol·licitar la parada a les dependències centrals de l’ajuntament.

Dels guanys que obtinguin les cooperatives de la venda dels productes, van explicar que un 10% es destinaran a una ONG o projecte solidari, ja que la responsabilitat social de la cooperativa és un dels valors i aspectes importants a fomentar. 

El projecte Cultura emprenedora a l’escola està coordinat pel servei d’empresa i emprenedoria del Consorci de la Vall del Ges, Orís i Bisaura i impulsat per a la Diputació de Barcelona, amb l’objectiu de fomentar l’esperit emprenedor i el desenvolupament dels valors i competències empresarials bàsiques definides en el currículum d’Educació Primària.

Arxivat a: Promoció econòmica
MontesquiuOrísSoraSt. Pere de TorellóSta. Maria de BesoraSt. Quirze de BesoraSt. Vicenç de TorellóTorellóVidrà