Accés directe als continguts
Vall del Ges

També pots estar al dia del que passa a través dels nostres canals RSS. Veure'ls tots.

DESTAQUEM > Actualitat > Notícies > 75% D’INSERCIÓ DELS PARTICIPANTS AL PROGRAMA “JOVES QUE VAN PER FEINA”

75% D’INSERCIÓ DELS PARTICIPANTS AL PROGRAMA “JOVES QUE VAN PER FEINA”

Els participants, les empreses i la Fundació Eudald Soler han valorat positivament la iniciativa del Consorci.
Cloenda del programa "Joves que van per feina"
08/04/2015
Avui a les 10 del matí s’ha celebrat la cloenda del programa ‘Joves que van per feina’, un projecte que va néixer l’any passat amb l’objectiu de formar joves per a cobrir les necessitats de personal detectades a les empreses metal·lúrgiques del territori. Des dels seus inicis, s’ha portat a terme un treball integral i transversal i s’ha comptat amb el compromís del teixit productiu local i la cooperació público-privada.

En primer lloc, el president del Consorci de la Vall del Ges, Orís i Bisaura, Manel Romans ha donat la benvinguda agraint sobretot la implicació de les empreses com a element clau que ha fet possible la realització del programa.

A continuació s’ha fet un breu resum del programa i s’han presentat els resultats, entre els quals destaca la voluntat de les empreses de contractar 8 dels 11 joves participants. La valoració general del projecte ha estat molt positiva, tant per part de les empreses com pels joves.

Tot seguit s’ha escoltat la valoració feta per un jove en representació dels alumnes, per la responsable de recursos humans d’Axilone Metal, Sílvia Rossell com a representant de les empreses i per la directora de la Fundació Eduard Soler, Anna Mates, organisme on s’ha realitzat la formació a l’aula. El que més ha agradat del programa als alumnes és l’oportunitat que se’ls ha donat per incorporar-se al món laboral. Les empreses destaquen el fet que es pugui recuperar la figura de l’aprenent i animen al Consorci a que repeteixin el projecte. Des de la Fundació Eduard Soler, subratllen que l’orientació a la demanda de les empreses és el que ha fet possible l’èxit assolit.

Per altra banda, Manel Romans ha explicat que la voluntat del Consorci és continuar apostant per aquesta modalitat de projectes però que la modificació dels criteris per sol·licitar aquest tipus d’ajut per part de la Diputació de Barcelona ha exclòs al Consorci de la convocatòria per no assolir el mínim d’habitants necessaris. Per aquest motiu s’ha realitzat una sol·licitud conjunta a través de Creacció, que s’espera que permeti donar continuïtat al treball realitzat fins ara, a nivell comarcal.

L’acte ha finalitzat amb l’entrega de diplomes. El projecte ‘Joves que van per feina’  ha estat coordinat pel Consorci de la Vall del Ges, Orís i Bisara amb el suport de la Diputació de Barcelona.

Elements relacionats

Arxivat a: Promoció econòmica
MontesquiuOrísSoraSt. Pere de TorellóSta. Maria de BesoraSt. Quirze de BesoraSt. Vicenç de TorellóTorellóVidrà