Accés directe als continguts
Vall del Ges

També pots estar al dia del que passa a través dels nostres canals RSS. Veure'ls tots.

DESTAQUEM > Actualitat > Notícies > JOVES I EMPRESARIS ES REUNEIXEN A TORELLÓ

JOVES I EMPRESARIS ES REUNEIXEN A TORELLÓ

A la sessió es va parlar de les característiques que té el treballador o treballadora que busquen les empreses
Taula rodona entre empreses i joves
02/03/2015
Els joves que participen al programa ‘Joves que van per feina’, que combina l’aprenentatge d’un ofici amb pràctiques a l’empresa, es van reunir divendres passat amb empreses de Torelló i la Fundació Eduard Soler en el marc de la taula rodona ‘Quin perfil de joves busquen les empreses?’ que es va portar a terme a la seu del Consorci de la Vall del Ges, Orís i Bisaura.


L’objectiu de la sessió era donar a conèixer als joves, quins són els perfils professionals que busquen les empreses, com realitzen els seus processos de selecció i quin són els aspectes més valorats a l’hora d’escollir a les persones.

Des de les empreses es va destacar la importància de l’actitud de les persones a l’hora de treballar: “La manera de ser i estar dins de les empreses, us marcarà avançar o no professionalment’” explicava Josep Orozco, director tècnic de Covit.

Les empreses assistents van coincidir que molta part de la formació s’acaba realitzant a les empreses, ja que malgrat calgui o no una base tècnica, ‘com realment s’aprèn és treballant’, comentava Joan Aliguer de l’empresa Tesem. I també va afegir que ”es pot ser molt intel·ligent, però si no tens ganes de treballar, l’empresa de seguida ho veurà”.
També es va parlar de com han canviat els processos de selecció de personal i com són en cas de que es tracti de la primera feina o no.

Anna Mates, directora de la Fundació Eduard Soler e Ripoll on els joves han realitzat la formació dissenyada per les empreses, va agrair poder ser a la taula rodona com a agents ubicats entre els alumnes i les empreses. Va llençar un missatge molt motivador als alumnes, convidant-los a tenir actituds positives davant la vida i el treball, aconsellant-los a treballar competències com el treball en equip, la cultura d’internacionalització i la comunicació. “Heu de fer que l’empresa s’enamori de vosaltres” i “‘Sigueu positius i apassioneu-vos per allò que feu”, foren alguns dels consells que va dirigir als participants.

El president del Consorci, Manel Romans, valora molt positivament la bona acollida que el projecte ha tingut i ha rebut mostres d’agraïment tant per part de la Fundació Eduard Soler, com dels participants, que han destacat que el programa ha estat una de les poques oportunitats que existeixen perquè els joves puguin posar en pràctica la formació que reben a les aules.

“Joves que van per feina” neix arrel de l’apropament al sector privat per part de l’àrea d’empresa del Consorci amb l’objectiu d’aconseguir cooperacions publicoprivades que permetin la dinamització del teixit productiu local. En aquest cas el programa contempla el treball integral amb 11 joves que han realitzat una formació a l’aula durant 200 hores, alternada amb una formació de 250 hores a les instal·lacions de les empreses que finalitzaran a finals de març.

Els objectius de ‘Joves que van per feina’ són: millorar l’ocupabilitat dels joves, cobrir necessitats de personal que tenen les empreses que es dediquen a l’embotició i permetre la transferència de coneixement a les noves generacions.

Elements relacionats

Arxivat a: Promoció econòmica
MontesquiuOrísSoraSt. Pere de TorellóSta. Maria de BesoraSt. Quirze de BesoraSt. Vicenç de TorellóTorellóVidrà