Accés directe als continguts
Vall del Ges

També pots estar al dia del que passa a través dels nostres canals RSS. Veure'ls tots.

DESTAQUEM > Actualitat > Notícies > L’ALCALDE DE SANT VICENÇ REP A LA COOPERATIVA ESCOLAR

L’ALCALDE DE SANT VICENÇ REP A LA COOPERATIVA ESCOLAR

L'alumnat de 5è curs de l'Escola Lloriana són els socis i sòcies fundadors de la cooperativa
Trobada de la cooperativa Ell5 amb l'Ajuntament
11/02/2015
El dimarts 10 de febrer els alumnes de 5è de primària de l’escola Lloriana de Sant Vicenç de Torelló han visitat a l’alcalde Joan Sadurní a l’ajuntament. A través d’una instància, han sol•licitat el permís per ocupar la via pública per posar a la venda els productes que elaboraran i han aprofitat l’oportunitat per explicar-li de manera detallada com havia començat el repte de constituir una cooperativa. L’alcalde ha pogut conèixer de primera mà quin és el treball que estan realitzant des de la cooperativa ELL5. Les seves inicials són l’abreviació de ‘Escola Lloriana, 5è’.

Un cop presentada la instància, els socis  estan a l’espera de rebre el permís per comercialitzar els seus productes, que es posaran a la venda aprofitant el mercat de la diada de sant Jordi, i per tant, a partir d’aquests moments es centraran en produir-los.

La intenció de la cooperativa és destinar un 10% dels guanys de les ventes a un projecte social, es retornarà el capital social aportat per cada soci i la resta s’utilitzarà per realitzar una activitat lúdica on participaran tots els socis i sòcies.

L’alcalde els ha animat a continuar treballant, a ser conscients dels compromisos que han adquirit participant com a socis i sòcies d’una cooperativa i els ha aconsellat tenir una bona actitud per poder tirar endavant aquest projecte: “L’emprenedoria  fomenta molts valors, com per exemple ser creatius, ser responsables i aprendre que per aconseguir qualsevol cosa cal esforçar-s’hi.’ ha conclòs Joan Sadurní.

El foment de l’esperit emprenedor i el desenvolupament dels valors i competències empresarials bàsiques definides en el currículum d’Educació Primària són els principals objectius del projecte que s’està portant a terme des de l’escola Lloriana de Sant Vicenç de Torelló i també a l’escola Segimon Comas de Sant Quirze de Besora pel curs 2014-2015. Es tracta d’un programa impulsat per a la Diputació de Barcelona, que compta amb el suport dels ajuntaments de Sant Vicenç de Torelló i de Sant Quirze de Besora i el Consorci de la Vall del Ges, Orís i Bisaura.

Elements relacionats

Arxivat a: Promoció econòmica
MontesquiuOrísSoraSt. Pere de TorellóSta. Maria de BesoraSt. Quirze de BesoraSt. Vicenç de TorellóTorellóVidrà