Accés directe als continguts
Vall del Ges

També pots estar al dia del que passa a través dels nostres canals RSS. Veure'ls tots.

DESTAQUEM > Actualitat > Notícies > LA SOSTENIBILTIAT A LES MASIES, RETORN A L’AUTOSUFICÈNCIA

LA SOSTENIBILTIAT A LES MASIES, RETORN A L’AUTOSUFICÈNCIA

Jornada Masies + Sostenibles, a Orís.
Jornada Masies + Sostenibles, a Orís.
18/09/2014

Dimecres 17 de setembre la sala de plens de l’Ajuntament d’Orís va acollir una jornada sobre energies renovables i l’aprofitament d’aigües pluvials organitzada pel Consorci de la Vall del Ges, Orís i Bisaura conjuntament amb l’Associació Leader Ripollès-Ges-Bisaura dins del marc del projecte Masies + Sostenibles.

Arnau Basco, alcalde d’Orís, i Rosa Vestit, vicepresidenta de l’Associació Leader Ripollès-Ges-Bisaura, varen fer la presentació de la jornada, que va comptar amb la presència d’una vintena de persones, majoritàriament propietaris de granges i masies del territori.       

La primera de les ponències va servir per presentar el  projecte de cooperació interterritorial Masies + Sostenibles, una aposta de futur que pretén estimular la rehabilitació, sostenibilitat i autosuficiència dels assentaments rurals aïllats del territori mitjançant alternatives sostenibles i renovables. D’aquesta manera, pretén, tant afavorir la seva pervivència, com també, millorar les condicions de vida dels seus habitants, d’acord amb les necessitats i comoditats actuals.

La segona de les ponències va definir els avantatges i les possibilitats d'ús de les energies renovables en granges i masies del territori, de la mà de l’enginyer industrial Jesús Teixidor. Abans de tancar el tema de les energies renovables, Marc Font, representant de Mas la Riba de Vilanova de Sau, va presentar l’exemple pràctic d’aprofitament de la biomassa forestal per al subministrament de calor a la granja, hotel rural i nucli d'habitatges.

La jornada la va tancar Salvador Sosa, cap de la unitat d’inspecció de la demarcació de Girona de l’Agència Catalana de l’Aigua, amb una presentació sobre el marc normatiu, avantatges i possibilitats d’utilització de les aigües plujanes, una novetat per a totes les persones assistents a la jornada.

 

 

Elements relacionats

Arxivat a: Desenvolupament rural, Medi ambient
MontesquiuOrísSoraSt. Pere de TorellóSta. Maria de BesoraSt. Quirze de BesoraSt. Vicenç de TorellóTorellóVidrà