Accés directe als continguts
Vall del Ges

També pots estar al dia del que passa a través dels nostres canals RSS. Veure'ls tots.

DESTAQUEM > Actualitat > Notícies > COOPERACIÓ PÚBLICOPRIVADA PER A LA FORMACIÓ I OCUPACIÓ DE JOVES

COOPERACIÓ PÚBLICOPRIVADA PER A LA FORMACIÓ I OCUPACIÓ DE JOVES

El president del Consorci, Manel Romans, va presentar el projecte
Presentació del projecte
17/07/2014
Aquest dimarts es va presentar a la seu del Consorci de la Vall del Ges, Orís i Bisaura el programa ‘Joves que van per feina’, un programa que té com a objectius millorar l’ocupabilitat dels joves, cobrir necessitats de personal que tenen les empreses que es dediquen a l’embotició i permetre la transferència de coneixement a les noves generacions.

“Joves que van per feina” neix arrel de l’apropament al sector privat amb l’objectiu d’aconseguir cooperacions publicoprivades que permetin la dinamització del teixit productiu local. En aquest cas el programa contempla el treball integral amb 15 joves que realitzaran una formació a l’aula durant 400 hores, alternada amb una formació de 250 hores a les instal·lacions  de les empreses del sector metal·lúrgic que col·laboren en el programa, i que estan ubicades a Torelló, Sant Quirze de Besora, Sant Pere de Torelló i Sant Vicenç de Torelló. La formació teòrica es realitzarà a la Fundació Eduard Soler de Ripoll, espai on ja s’han portat a terme aquest tipus de formacions.

Els mòduls formatius han estat elaborats de manera consensuada amb les empreses del sector metal·lúrgic del territori i consten d’aprenentatges teòrics i pràctics que es consideren necessaris i imprescindibles per a la incorporació dels joves a les empreses metal·lúrgiques d’embotició de la Vall del Ges, Orís i Bisaura.

Per poder accedir-hi cal tenir entre 18 i 30 anys, estar en situació d’atur i haver finalitzat un grau mitjà de les famílies d’instal·lació i manteniment o fabricació mecànica. Fins el 25 de juliol es podran realitzar les pre-inscripcions a través de la pàgina web del Consorci (www.gesbisaura.cat). 

La gestió del programa és del servei d’empresa del Consorci de la Vall del Ges, Orís i Bisaura i col·laboren en el projecte les següents empreses: Axilone Metal, Covit, Ferval, Mecàniques Troem, Saheco, Silgan White Cap Holding Spain , Some, Tecnoform i Tesem.

El president del Consorci, Manel Romans, valora molt positivament la bona acollida que el projecte ha tingut a la Diputació de Barcelona fet que ha permès obtenir la  totalitat del finançament sol·licitat. Creu que ha estat fonamental el suport que les empreses del territori li han donat des d’un inici i els ho agraeix. ‘Esperem que aquest programa pugui tenir continuïtat en edicions futures, per donar suport a altres sectors que també ho necessitin’.

Elements relacionats

Arxivat a: Formació, Promoció econòmica
MontesquiuOrísSoraSt. Pere de TorellóSta. Maria de BesoraSt. Quirze de BesoraSt. Vicenç de TorellóTorellóVidrà