Accés directe als continguts
Vall del Ges

També pots estar al dia del que passa a través dels nostres canals RSS. Veure'ls tots.

DESTAQUEM > Actualitat > Notícies > COMENÇA LA SEGONA FASE DEL PROGRAMA PER A LA COMPETITIVITAT EMPRESARIAL

COMENÇA LA SEGONA FASE DEL PROGRAMA PER A LA COMPETITIVITAT EMPRESARIAL

Ara el programa per guanyar competitivitat continua a les empreses
Les sessions grupals van fer-se a l'edifici de la cooperativa
13/05/2014
‘Saber què hem de fer és important, però ho és més mantenir-ho’ afirmava Sergi Mussons, consultor d’operacions i estratègia industrial que ha dirigit el programa per guanyar competitivitat organitzat pel servei d’empresa del Consorci de la Vall del Ges, Orís i Bisaura,.

En aquestes primeres sessions  s’ha treballat sobre els coneixements bàsics de l’estratègia operacional i les dues principals metodologies de la millora contínua. També s’han donat a conèixer els sistemes per guanyar competitivitat de forma real i qualificable.

Finalitzades  les sessions de grup, les empreses participants aplicaran  el treball de manera personalitzada. Així doncs, en aquesta segona fase del programa,  l’expert es desplaçarà a les empreses per posar en pràctica la teoria i contribuir en l’elaboració d’un pla de millora fet a mida, pràctic, concís i concret.

Amb les sessions personalitzades els esforços es centraran en interpretar els resultats obtinguts en les sessions de grup. Les empreses també hauran de conèixer el quadre de control d’operacions, elaborar un pla de treball i fer el seguiment del pla de millora. Sergi Mussons destaca que la premissa serà a patir d’ara ‘simplificar les coses, enlloc de gestionar la complexitat’.

Paral·lelament, en el marc del programa de formació comarcal 2014, s’ofereix una formació complementària que porta per títol ‘La implantació de les 5S’. Es tracta d’ una metodologia de 5 passos que ‘endreça’ l’empresa i és la base per crear un entorn prolífic per a la pràctica de la millora continua. En aquest programa s’explicarà que la millora contínua més eficaç és aquella orquestrada pel personal de la mateixa planta.

Serà una sessió gratuïta que es farà el dia 22 de maig de les 9 h a les 13 h a l’edifici de la Cooperativa de Torelló, seu del  Consorci de la Vall del Ges, Orís i Bisaura. Per més informació o inscripcions cal dirigir-se al web www.gesbisaura.cat.

Aquestes activitats es porten a terme arrel de l’èxit de la sessió ‘Disseny de l’estratègia de les operacions d’una empresa industrial’ realitzada a principis d’any i que treballava l’eliminació de forma planificada dels malbarataments i de com millorar la productivitat i la qualitat de la feina.

Elements relacionats

Arxivat a: Formació, Promoció econòmica
MontesquiuOrísSoraSt. Pere de TorellóSta. Maria de BesoraSt. Quirze de BesoraSt. Vicenç de TorellóTorellóVidrà