Accés directe als continguts
Vall del Ges

També pots estar al dia del que passa a través dels nostres canals RSS. Veure'ls tots.

DESTAQUEM > Actualitat > Notícies > CONSCIENCIAR PER UN MILLOR FUNCIONAMENT DELS SISTEMES DE SANEJAMENT

CONSCIENCIAR PER UN MILLOR FUNCIONAMENT DELS SISTEMES DE SANEJAMENT

El díptic de la campanya s'ha distribuit a totes les llars dels municipis que formen part del Consorci
Díptic de la campanya "El vàter no és una paperera"
26/03/2014
El Consorci de la Vall del Ges, Orís i Bisaura ha iniciat una campanya de sensibilització per evitar l’ús indegut del vàter i prevenir problemes amb la xarxa de desguàs i el clavegueram.

S’ha detectat que sovint s’utilitza la tassa del vàter per a tirar-hi tota mena de residus. Per incidir sobre aquesta problemàtica, s’han editat uns díptics informatius que, sota el lema “El vàter no és una paperera”, informen gràficament sobre els problemes que ocasiona aquest conducta incívica sobre de la xarxa de desguàs i el clavegueram. El repartiment de díptics s’ha realitzat a mitjançant un porta a porta a cadascuna de les llars dels municipis del Consorci. A més a més, també s’ha editat uns adhesius pensats perquè puguin ser enganxats als lavabos dels diferents espais públics dels poble (ajuntament, pavelló, piscines, etc.). i en diferents establiments de restauració dels municipis (bars, restaurants, hostals, càmpings, etc.).

La campanya sorgeix com a resposta a l’augment dels problemes derivats del mal hàbit de llençar deixalles i tota mena de residus no biodegradables per la tassa del vàter. La majoria de productes detectats al punt final de la xarxa del clavegueram són elements per la higiene personal, com tovalloletes humides, compreses o bolquers. Tot i així, la llista no només queda restringida als útils que acostumem a trobar en un lavabo, sinó que s’estén a tot tipus de residus.

Tots aquests elements no poden circular pel sistema de canonades, ja que s’enganxen i obstrueixen la circulació de les aigües residuals a través del xarxa de desguàs.  No obstant això, el problema no només queda reduït al sistema de canonades dels edificis, quan aquests residus arriben a la depuradora, sinó que també obstrueixen el procés de tractament de l’aigua i li resten eficàcia.

Amb aquesta campanya s’espera conscienciar a la població i reduir d’aquesta manera aquest mal hàbit. 

Elements relacionats

Arxivat a: General, Medi ambient
MontesquiuOrísSoraSt. Pere de TorellóSta. Maria de BesoraSt. Quirze de BesoraSt. Vicenç de TorellóTorellóVidrà