Accés directe als continguts
Vall del Ges

També pots estar al dia del que passa a través dels nostres canals RSS. Veure'ls tots.

DESTAQUEM > Actualitat > Notícies > ‘CULTURA EMPRENEDORA A L’ESCOLA’ LA NOVA APOSTA DEL CONSORCI

‘CULTURA EMPRENEDORA A L’ESCOLA’ LA NOVA APOSTA DEL CONSORCI

17/01/2014
El foment de l’esperit emprenedor i el desenvolupament dels valors i competències empresarials bàsiques definides en el currículum d’Educació Primària són els principals objectius del projecte que s’està portant a terme des de l’Escola Segimon Comas de Sant Quirze de Besora pel curs 2013-2014. Es tracta d’un programa impulsat per a la Diputació de Barcelona, que compta amb el suport de l’Ajuntament de Sant Quirze de Besora i que, al nostre territori, coordina el servei d’empresa del Consorci de la Vall del Ges, Orís i Bisaura.

El projecte treballa aspectes com la iniciativa, la creativitat, la cooperació i el treball en equip en alumnes de 5è de primària, els quals crearan i gestionaran una cooperativa escolar amb el recolzament de la comunitat educativa, l’administració i altres agents socials del territori.

 

Els alumnes, que són els protagonistes en tot el procés, decideixen de manera democràtica i autònoma tot el procés de creació de la cooperativa i el seu funcionament, així com el que produiran. A través del projecte, iniciat durant aquest curs, s’estan creant dues cooperatives que reben els noms de Reciplanet i Toysaqu. Alumnes participants de la iniciativa l’han valorat positivament amb comentaris com ara “a casa els agrada perquè diuen que aprendrem a ser més decidits’ o bé ‘els pares ho veuen molt bé, perquè així comencem a ser més responsables’.

 

Durant el segon trimestre aquestes cooperatives visitaran a l’alcaldessa per explicar-li el seu projecte, a la vegada que sol·licitaran el permís per ocupar la via pública per a posar a la venda els productes que elaboraran.

 

Un 10% dels guanys es destinarà al projecte social que els alumnes escullin, ja que la responsabilitat social de la cooperativa és un dels aspectes importants.

 

Aquest és el primer any que es participa en aquest programa, essent la voluntat del Consorci, que en el proper curs hi participin més escoles del territori.

Elements relacionats

Arxivat a: General
MontesquiuOrísSoraSt. Pere de TorellóSta. Maria de BesoraSt. Quirze de BesoraSt. Vicenç de TorellóTorellóVidrà