Accés directe als continguts
Vall del Ges

També pots estar al dia del que passa a través dels nostres canals RSS. Veure'ls tots.

DESTAQUEM > Actualitat > Notícies > 420 alumnes participen a la festa de l'arbre

420 alumnes participen a la festa de l'arbre

13/03/2012

Durant les dues primeres setmanes de març, s’ha realitzat la festa de l’arbre als municipis de Sant Vicenç de Torelló i Torelló. L’acte ha comptat amb un total de 170 alumnes de l’escola Lloriana a Sant Vicenç de Torelló, i 250 alumnes de les cinc escoles que cursen primària de Torelló.

 

L’activitat pretén ensenyar als infants com és d’important plantar un arbre per tal de tenir una bona massa forestal als nostres municipis, a l’hora que també s’ensenya com n’és de fàcil plantar, acostant així la naturalesa i la jardineria als infants.

 

La plantada de Sant Vicenç es va realitzar als voltants del Cementiri en una zona amb molta gespa, en la qual no hi havia arbres de cap mena.  Es van plantar tells, moreres, bedolls i trèmols, una vintena en total. Per altre banda, a Torelló l’acte es va realitzar darrera el pavelló esportiu. En aquest espai es van plantar tells, salzes, freixes i avellaners, una trentena en total, per tal de revegetar la zona en la qual l’any passat es varen tallar part dels pollancres de l’esplanada.  I així, amb els anys,  poder aconseguir un bosc de ribera autòcton i ben estructurat.

 

Els alumnes, quant arribaven a la zona os s’havia de realitzar la plantada, se’ls va explicar com es plantava un arbre i perquè servia el que farien aquell dia.  Es distribuïen en grups prèviament fets a l’escola, en el cas de Sant Vicenç de Torelló.  I en el cas de Torelló es va fer un joc, on cada alumne duia un icona en forma de medalla penjada al coll i havia de buscar l’arbre que tenia el mateixa icona.  Això es va fer així per tal de fer barrejar els alumnes de totes les escoles de manera que cada arbre el plantaven 8 o 9 alumnes d’escoles diferents.  Una vegada els alumnes arribaven als arbres que els hi corresponia, es trobaven el forat fet i havien de treure les arrels de la torratxa, i ficar-lo dins del forat, acotxar-hi la terra i regar-lo.

Elements relacionats

Arxivat a: Medi ambient
MontesquiuOrísSoraSt. Pere de TorellóSta. Maria de BesoraSt. Quirze de BesoraSt. Vicenç de TorellóTorellóVidrà