Accés directe als continguts
Vall del Ges

També pots estar al dia del que passa a través dels nostres canals RSS. Veure'ls tots.

DESTAQUEM > Actualitat > Notícies > Diferents municipis de la comarca impulsen una campanya per promoure una millor distribució de les tasques de la llar entre dones i homes

Diferents municipis de la comarca impulsen una campanya per promoure una millor distribució de les tasques de la llar entre dones i homes

Campanya sobre coresponsabilitat a la comarca d'Osona
Llauna i Display de la campanya
23/03/2011
Els ajuntaments de Roda de Ter, de Manlleu i de Vic i el Consorci de la Vall del Ges, Orís i Bisaura impulsen de forma conjunta la campanya OBRE’T: Deixa florir una part de tu. Coresponsabilitat a la llar. Compartint tot es fa més fàcil.

La campanya va adreçada als homes i té com a objectiu promoure la coresponsabilitat entre homes i dones. La iniciativa respon a una realitat àmpliament coneguda: les dones segueixen assumint la major part de les responsabilitats domèstiques i familiars,  en detriment del seu desenvolupament professional. Segons dades de l’Institut d’Estadística de Catalunya les dones dediquen al treball domèstic 21,3 hores setmanals mentre que els homes hi dediquen 7,9. Alhora, les dones destinen diàriament 7,06 hores al treball de mercat, mentre que els homes hi dediquen 8,26.

A partir d’aquesta setmana les persones que fan la compra en els petits comerços de tota la vida o als mercats municipals, seran obsequiades amb una llauna “particular”.  A dins, conté llavors de petúnia que es poden plantar en el mateix envàs. A fora, es pot llegir el missatge de la campanya i una enumeració d’alguns dels beneficis que la coresponsabilitat pot aportar.

L’objecte escollit té certs paral·lelismes amb la idea a transmetre: el canvi de mentalitat dels homes ha de ser un procés natural i la idea d’obrir-se a noves maneres de ser, pensar i actuar, està íntimament lligada a la cerca del creixement i a l’obtenció de beneficis personals.

La campanya compta amb la col·laboració de les associacions o agrupacions de comerciants i els mercats municipals dels municipis que impulsen l’actuació i té el suport econòmic de l’Institut Català de les Dones i de l’Àrea d’Igualtat i Ciutadania de la Diputació de Barcelona.

Elements relacionats

Arxivat a: General, Comerç local, Igualtat
MontesquiuOrísSoraSt. Pere de TorellóSta. Maria de BesoraSt. Quirze de BesoraSt. Vicenç de TorellóTorellóVidrà